BIST 10.697
DOLAR 32,58
EURO 35,25
ALTIN 2.466,66
HABER /  GÜNCEL

Köyden 35 ülkeye uzanan serüven

Bir örnek iş adamı portresi daha. Kriez ortamında bana mısın demiyor. Geldiği nokta herkese örnek olacak türden..

Abone ol

Bilecik'te doğum yeri İlyasbey köyüne mermer ve işleme fabrikası kurup akrabaları ile köylülerinin de aralarında bulunduğu 165 kişiye istihdam sağlayan, TBMM 2008 Yılı Üstün Hizmet Ödülü sahibi iş adamı Turgut Özen, 35 ülkeye yılda 15 milyon dolarlık mermer mamulü ihraç ediyor.

İş adamı Özen, 1961 yılında dünyaya geldiği Bilecik'te lise eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli şirketlerde 22 yıl çalıştığını ve bazılarında yöneticilik düzeyinde görev aldığını kaydetti.

Çalıştığı firmalarda önemli deneyimler kazandığını ifade eden Özen, şöyle konuştu:

''1994 yılında ham madde üretimi konusunda kurduğum şirketimi daha sonra işletmeye çevirdim ve fabrika kurdum. Köyüme kurduğum fabrikayı 2005 ve 2007 yılında gerçekleştirdiğim yeni yatırımlarla büyüttüm ve 165 işçiye iş imkanı sağlar hale getirdim. Mermer ocağımızda üretim yapıyoruz, fabrikada işliyoruz. 35 ülkeye ihracat yapıyoruz. Çok çalışıyoruz, ancak kaliteden ödün vermiyoruz. Müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz. İç pazar payımız çok az. Ürettiğimiz mamulün yüzde 98,8'ini ihraç ediyoruz. Dünyada insanların banyosu ve mutfağına kadar girip, onlara kendimizi gösteriyoruz. Detaya dikkat ederek hassas üretim yapıyoruz. Çünkü pahalı bir malzeme mermer. Verdikleri bedelin karşılığını en iyi şekilde almak istiyorlar.''

''GÖÇÜ ÖNLEDİK VE GENÇLERİN UFKUNU AÇTIK''

Özen, toplam 80 bin metrekare alanın 12 bin metrekarelik kapalı bölümünde kurdukları fabrikada son teknolojisiyle üretim yaptıklarını anlatarak, ''çevredeki 25 köyün her birinden ikişer, üçer kişi burada çalışıyor. 130'u, aralarında akrabalarımın da bulunduğu işçi kendi köyümden. 35 de ayrıca Bilecik'ten gelen teknik kadromuz var'' diye konuştu.

''Buraya mermer ve mermer işleme fabrikası kurarak bu köylerden göçü önledik ve gençlerin ufkunu açtık'' diyen Özen, şöyle devam etti:

''Buradaki gençlere aş, iş imkanı sağladık. Fabrikada çalışan bütün işçiler çok mutlu. Değişik sektörlerde daha büyük tesisler kurarak yatırımlarımız devam edecek. 2008 yılındaki ihracat rakamlarımız 15 milyon dolar. 2009 sonunda da aynı rakamları yakalayabilmek için çaba sarf ediyoruz. Şu ana kadar fabrikadan hiç işçi çıkartmadım. En tehlikeli aylar nisan ve mayıs. Bu ayları sorunsuz atlattığımız takdirde işçi çıkartmayacağız.''

Özen, bundan sonraki yatırımın organik tarım alanında olacağına da değinerek, ''bölgemdeki tarım sektörünü canlandırmak için elimden gelen her türlü fedakarlığı yapacağım. Çünkü dünya artık organik tarıma yönelecek. 2010 yılının başlarında organik tarım çalışmalarına başlayacağız''

Çalışma hayatında birçok ödül aldığını ifade eden Özen, kendisini en mutlu eden ödülün 2008 yılında verilen TBMM Üstün Hizmet Ödülü olduğunu sözlerine ekledi.