BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Köyde sapık korkusu

8 yaşındaki çocuğa tecavüz ve işkence olayının ardından serbest bırakılan baba A.Ö. yeniden gözaltına alındı.

Abone ol

Muğla’nın Milas İlçesi'ne bağlı Kırcağız Köyü'nde, 8 yaşındaki B.Ö.'nün defalarca tecavüze uğradığının ve kızgın maşayla dağlanıp dövülerek işkence edildiğinin ortaya çıkmasının şoku sürerken, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan baba A.Ö.'yle ilgili karara savcı itiraz etti. Baba A.Ö.'nün bilgisine başvurulmak üzere tekrar jandarmaya götürüldüğü belirtildi. Kırcağız Köyü Muhtarı Fikret Turgut, “Baba ve sevgilisi serbest kaldığına göre bu vahşeti yapan sapıklar aramızda dolaşıyor. Bu vahşetin sorumlusu bir an önce bulunmalı, aksi takdirde rahat uyku uyuyamayacağız” diye konuştu.

Olayla ilgili zanlı olarak gözaltına alınan talihsiz erkek çocuğun babası A.Ö. (32) ve birlikte yaşadığı Ç.K. (23), savcının tutuklama istemiyle sevkettiği nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılınca, Kırcağık Köyü'nde yaşayanları sapık korkusu sardı.

Serbest bırakıldıktan sonra geceyi sevgilisiyle birlikte evinde geçiren baba A.Ö. “Üç aylık bebeğim var. Çocuğuma işkence yapacak veya tecavüz edecek kadar sapık değilim. Ben de suçluların bulunmasını istiyorum. Beni 70 milyon insana suçlu bir baba gibi gösterdiler. Haksızlık yaptılar. Şu anda yüreğim yanıyor. Oğlumu maddi imkansızlık nedeniyle okula gönderemiyordum” dedi. Ancak Cumhuriyet Savcısı'nın baba A.Ö.'nün serbest bırakılma kararına itiraz etmesi üzerine, baba bilgisine başvurulmak üzere tekrar jandarma mekrezine götürüldü.

KÖYLÜLER TEDİRGİN

Kırcağız Köyü Muhtarı Fikret Turgut, jandarmaların, A.Ö'nün evinde yaptığı incelemede, küçük çocuğun yatağında kan izleri gördüklerini, evdeki iki CD'nin içinde ne olduğunun da inceleneceğini belirterek, “Kırcağız Köyü tarihinde böyle bir olay yaşanmadı. Aile 5 ay önce köye geldi. Bize kayıt yaptırmadılar. Ortada da fazla görünmüyorlardı. Baba ve sevgilisi serbest kaldığına göre bu vahşeti yapan sapıklar aramızda dolaşıyor. Bu vahşetin sorumlusu bir an önce bulunmalı, aksi takdirde rahat uyku uyuyamayacağız” diye konuştu.

Jandarma, bir birahenede garsonluk yapan A.Ö.'nün oturduğu evin sahibi Durmuş Alaşehir ve oğlu Feyzullah Alaşehir'le birlikte 12 köylünün ifadesine başvurdu. Bu arada, A.Ö.'nün evinin salonundaki koltuklarda kan izleri ve yerdeki 2 av tüfeği dikkat çekti.

ARKADAŞLARIYLA OYNAMAZMIŞ

Öte yandan, talihsiz B.Ö.’nün mahalle arkadaşları, küçük çocuğun zaman zaman yürümekte ve koşmakta güçlük çektiğini, çoğu zaman gözünün çevresinde morluklar olduğunu söyledi. Arkadaşları, B.Ö.'nün çok az konuştuğunu, zaman zaman ağladığını ve oyunlarına katılmadığını, bir kenarda oturup kendilerini izlemeyi tercih ettiğini anlattı.

HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATAMADI

Milas 75'inci Yıl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Levent Özbek işkence ve tecavüze uğrayan B.Ö.'nün hayati tehlikeyi atlatamadığını, ancak durumunun düne göre daha iyi olduğunu belirtti. B.Ö.'nün kendisine yöneltilen şiddet ve yaşadıklarıyla ilgili sorulara şu anda yanıt vermesinin mümkün olamayacağını söyleyen Dr. Levent Özbek, “Fiziksel çöküntünün yanı sıra ömür boyu sürebilecek bir psikooljik travma yaşıyor. Bu çocuğa yapılanlar gerçekten insanlık dışı. Çocuk defalarca tecavüze uğramış, uzun süre işkence görmüş. Onu hayata döndürmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz” dedi.

KAYMAKAM: KARDEŞLERİ DE KORUMA ALTINDA

Öte yandan Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, şiddete ve tecavüze maruz kalan 8 yaşındaki çocuk ile iki kardeşinin koruma altına alınacağını söyledi.
Kaymakam Atçı, gazetecilere, tecavüz ve şiddete maruz kalan 8 yaşındaki B.Ö’nün sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.
75. Yıl Milas Devlet Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören B.Ö’nün sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade eden Atçı, "Çocuk, bugün konuşmaya başladı. Sorulara cevap veriyor. Dün hiç konuşamıyordu. Fakat hala yoğun bakımda tutuluyor. Sağlığına kavuşacak" dedi. Muğla Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı 2 uzmanın çocuğun durumunu yakından takip ettiğini belirten Atçı, şöyle konuştu:
"Bu ailenin biri 4 yaşında diğeri 3 aylık iki çocuğu daha var. Bu çocukların durumunu da inceleyeceğiz. Eğer sağlıksız koşullarda ise güvenli bir ortamda değillerse bu çocukları da korumaya alacağız. Şiddete ve tecavüze maruz kalan 8 yaşındaki çocuk ile 2 kardeşini koruma altına alacağız. Sosyal hizmet uzmanlarımız çocukların ve ailenin
durumunu inceliyor. Savcılık teslim kararı verecek, bu karar mahkeme kararı haline getirilecek. Çocukları devlet koruması altına alarak böyle bir durumla karşılaşmamalarını ve güvenli bir ortamda büyümelerini sağlayacağız."