BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Köşk anketinde sürpriz isimler

AK Parti Köşk için teşkilat içi anket düzenliyor. Buraya kadar normal. Anormal olan ise listede yer alan isimler..

Abone ol

AK Parti, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına nasıl bakıldığını sordu. Ankette olası aday olarak Arınç ve Gül'ün isimleri yer almadı. "Mehmet Aydın, Beşir Atalay, Vecdi Gönül ve Köksal Toptan'ın adaylığı için ne düşünürsünüz?" denildi.

AK Parti'li kaynaklar bu durumu, "Partide Arınç ve Gül'ün yeri zaten belli. Bu isimleri yıpratmamak için konulmamış olabilir" diye yorumladılar.

AK Parti, cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik olarak teşkilatın nabzını yoklamayı sürdürürken, gönderilen bir ankette, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "cumhurbaşkanlığı adaylığına" nasıl bakıldığının sorulduğu öğrenildi.

Yaklaşık 30 bin teşkilat mensubunu kapsayan kamuoyu araştırması için anlaşmalı anket şirketine yetki veren AK Parti, teşkilatların genel fotoğrafını çekmeyi hedefliyor. İl, ilçe ve belde teşkilatlarına 40'a yakın soru yöneltilen ankette, 'Başbakan Erdoğan Köşk'e çıksın mı?', 'Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı olmazsa kim Köşk'e çıksın?' gibi sorular da yer alıyor. 5 Mart 2007 tarihinde başlayan kamuoyu araştırmasının önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor.