BIST 9.929
DOLAR 35,13
EURO 36,67
ALTIN 2.972,43
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Kösereisoğlu'dan memurlara tepki

Murat Kösereisoğlu koruma memurlarına tepki gösterdi

Abone ol

Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği Başkanı Kösereisoğl "Özel güvenliğin stat ve üniversitelerden çekilmesi, güvenlik firmalarında iş kayıplarının yanında sektörün daralmasına sebebiyet verecek" tespitinde bulundu.

Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu, özel güvenliğin stat ve üniversitelerden çekilmesine neden olacak yasal değişikliklerin, güvenlik firmalarında iş kayıplarına neden olacağını, sektörde daralmaya sebebiyet vereceğini söyledi.

Kösereisoğlu, koruma memurlarıyla ilgili yasanın hazırlandığı, stat ve üniversitelerin korunması için ilk etapta 10 bin özel güvenlik memuru alınacağının açıklandığını anımsatarak, özel güvenlik elemanlarının stat ve üniversitelerden çekilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yapılacak olan değişikliklerin özel güvenlik sektörünün gelişim sürecini olumsuz etkileyeceğini kaydeden Kösereisoğlu, bu değişikliğin sektörün "uzman" imajını kaybetmesine, uzun vadede ise özel güvenlik firmalarında iş kayıplarına ve sektörde daralmaya neden olabileceğini söyledi.

Kösereisoğlu, olaylara kaynaklık eden sorunların devlet tarafından üstlenilmesi yerine, sektörün tüm paydaşlarının konunun nedenlerini analiz etmeleri gerektiğini kaydederek, “Sektördeki tüm paydaşların gerekli düzenleme ve altyapıyı oluşturmaları lazım” şeklinde konuştu.

Avrupa Özel Güvenlik Sektörü’nün “Kamu - Özel Güvenlik İşbirliği” konusunda etkin çalışmalar yaptığını anımsatan Kösereisoğlu, bu husususun taraflarca çok önemsendiğini aktardı.

Kösereisoğlu, yaşanan bu gelişmelerin özel güvenlik sektörü dinamiklerinin tartışılması için önemli bir platform oluşturduğuna dikkati çekerek, özel güvenlik sektörü paydaşlarının devletle yapacağı işbirlikleri sayesinde iyileştirmelerin olabileceğini vurguladı.

Alan eğitimleri konusunda sektörde birçok uzmanlaşmış özel güvenlik firmasının bulunduğuna işaret eden Kösereisoğlu, bu bilgi birikiminin karşılıklı olarak paylaşılması ve kök nedenlerin analiz edilmesi gerektiğini ifade etti.

AA muhabirine özel güvenlik sektörü hakkında da bilgi veren Kösereisoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye’deki özel güvenlik sektörü elektronik sistemler de dahil olmak üzere yaklaşık 7 milyar lira iş hacmine sahip. Sadece fiziki güvenlikte iş hacmi yaklaşık 6 milyar lira. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik İdaresi Başkanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’de toplam 1 milyon 17 bin özel güvenlik görevlisinden, 239 bin 397’si fiilen çalışmakta. Türkiye’de bin 513 güvenlik şirketi faaliyet gösteriyor ve sektörde yılda yaklaşık 30 bin kişi istihdam ediliyor. Sektörün yıllık faaliyet karı ise yüzde 2 seviyesinde…”

Türkiye'de özel güvenlik olarak çalışan personel yaş ortalamasının 30 olduğu bilgisini veren Kösereisoğlu, özel güvenlik sektöründe çalışmak için en yoğun talebin Marmara Bölgesi'nden geldiğini sözlerine ekledi.