BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Korumaların kırdığı cam servet değerinde

Başbakan Erdoğan'ı kurtarmak için korumaların kırdığı camın bedeli ortaya çıktı.

Abone ol

Mercedes-Benz Türk Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Tülin Steinhaeuser, yaptığı açıklamada, Mercedes marka makam aracının kapılarının kilitlenmesi ile ilgili olarak, "GAS (Gefaehrdeten Alarm System-tehlike durumunda alarm sistemi) güvenlik sistemiyle donatılmış zırhlı araçlarda koruma kapıları kapattığında, içerideki kişinin korunması amacıyla kapılar otomatik olarak kilitlenir" dedi.
Sistem devreye alındığında, aracın siren ve ikaz elemanlarının devreye girdiğini kaydeden Steinhaeuser, "Merkezi kilitlemeyle araç kendini kilitler, korumaya alır. Kapı açılsa bile, kapandıktan sonra araç kendini koruma maksatlı olarak kilitler" ifadelerini kullandı. Steinhaeuser, korumaların aracın güvenlik sistemini önceden devreye sokup panik halinde bunu unutmuş olabileceği ihtimalini düşündüklerini de kaydetti.

Yanlışlıkla basılmış olabilir
Yetkililer, kilitleme için anahtardaki ya da kapılardaki kilitleme butonuna yanlışlıkla basılmış olabileceğini de söyledi. Bu tip araçlarda, uçaklardaki kara kutu gibi elektronik beyin bulunduğunu kaydeden yetkililer, yanlışlıkla bu butonlardan birine basılması ya da arıza meydana gelmesi halinde yetkili servisin bunu saptayabileceğini bildirdi.

Camı 20 bin euro

Camı kırılan makam otomobili Başbakanlık garajına götürüldü. Almanya'dan sipariş edilen sol ön kapı camının fiyatının 20 bin euro olduğu belirtildi. Bu arada Dışişleri Bakanı Gül'ün makam otomobili dün arızalanarak tamir için servise getirildi.