BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Korsan El Kaideci çıktı

Lefkoşa-İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağını kaçıran korsan El Kaideci çıktı

Abone ol

Lefkoşa-İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağının kaçıran hava korsanlarından 1974 Kahire doğumlu Mommen Abdül Aziz Talikh'in El Kaide terör örgütünün kamplarından eğitim aldığı, ABD'deki 11 Eylül saldırılarını organize eden ve Suudi Arabistan'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ''Ahmet'' adlı kişiyle aynı cezaevinde kaldığı bildirildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguları devam eden hava korsanlarıyla ilgili önemli bilgiler ortaya çıktığını söylediler.

Mommen Abdül Aziz Talikh'in 1974 Kahire doğumlu olduğunu ve ailesinin halen Suudi Arabistan'da yaşadığını belirten yetkililer, Mısırlı hava korsanının, ABD'deki 11 Eylül saldırılarını organize eden ve Suudi Arabistan'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ''Ahmet'' adlı kişiyle aynı cezaevinde kaldığını kaydettiler.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Talikh, El Kaide terör örgütünün kamplarında eğitim aldı. Mısırlı hava korsanı ile Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Kösevaran köyü nüfusuna kayıtlı Mehmet Reşat Özlü'nün KKTC'de bir yıl önce tanıştıkları ve bir aydır aynı evde kaldıkları, Mommen Abdül Aziz Talikh'in, Mehmet Reşat Özlü ile Afganistan'daki ''Cihat Bölgesi''ne giderek El Kaide terör örgütüne katılmayı amaçladıkları, Atlasjet uçağını da bölgeye yakın olan İran'a kaçırmak istediklerinin anlaşıldığı belirtildi.

Üzerinden bomba süsü verilmiş paket çıktı

Emniyet yetkilileri, Mommen Abdül Aziz Talikh'in üzerinden bomba süsü verilmiş, oyun hamuru bulunan paket çıktığını da bildirdiler.

Öte yandan, uçak kaçırma eyleminde iki hava korsanıyla bağlantısı olduğu şüphesiyle dün gözaltına alınan yolculardan M.A. ile M.K'nin, korsanlar ve herhangi bir terör örgütüyle ilişkileri olmadığının anlaşılarak serbest bırakıldıkları belirtildi.

Mısırlı hava korsanının, Mısır Devleti'ne ait 110729M seri numaralı pasaporta göre, Filistin uyruklu, Kahire doğumlu olduğu kaydedildi.

Emniyet yetkilileri, İran'a kaçırılması planlanan ve Antalya Havalimanına indirilen uçaktan atlayarak yaralanan 6 yolcunun ayakta tedavi edildiğini, 1 yolcunun tedavisinin ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde devam ettiğini belirttiler.

Yetkililer, kaçırılan uçakta iki hava korsanının yanı sıra 7 Bulgaristan, 1 İran, 1 Türkmenistan, 1 Kanada, 1 Lübnan ve 1 Kırgızistan uyruklu olmak üzere toplam 123 yolcu bulunduğunu, olayla ilgili olarak bu yolcuların ifadelerine başvurulduğunu kaydettiler.