BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Köprüler güçlendiriliyor

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, İstanbul'da ki köprü ve viyadüklerin güçlendirileceğini söyledi

Abone ol

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, yaklaşık yüzde 95'i deprem kuşağında olan Türkiye'de yapılması gerekenin, depremin muhtemel etkilerini hesaba katarak projeler üretilmesi olduğunu söyledi.

"İstanbul'daki Büyük Açıklıklı Köprülerin Sismik Takviyesi Projesi" çalışmalarına başlanılması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Özak, Marmara Denizi ve İstanbul merkezli olası bir depremde, tüm ülkenin karayolu ulaşımında üstlendikleri önemli fonksiyonlar dikkate alınarak, İstanbul'daki Fatih Sultan Mehmet, Boğaziçi ve Haliç köprüleri ile bağlantı yolları üzerindeki büyük viyadüklerin depreme karşı güçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Özak, 1999 yılında yaşanan depremlerde yol, köprü ve viyadüklerde özel inceleme gerektiren seviyedeki deprem hasarlarının tespit edilerek, kalıcı onarım çalışmaları yöntemlerinin belirlendiğini vurgulayarak, "Bu kapsamda bölgemizdeki otoyollar üzerinde deprem riski altında bulunan yapıların 11 adedinin deprem takviyesi tamamlandı, 157 adedinde çalışmalara başlandı, 144 adedinde de proje çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Milli bütçeden sağlanan kaynakla yapılan bu çalışmalar kısa sürede tamamlanacaktır. Bugün temeli atılan proje için Japon Hükümetinden 12 milyar 22 milyon Japon Yeni tutarında özel kredi tahsis edildi" dedi.