BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Konyalı CHPli savaş açtı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Önder Sav'a savaş açtı! Kart, Sav'ın dine karşı tutumunu değiştirmesini istiyor.

Abone ol Dinî değerleri küçümseyen anlayışlara karşı çıkmayı laikliğin gereği olarak gören CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, partisinin Genel Sekreteri Önder Sav'a tepkili. Kart, hakaretlerin CHP grubunda tartışılmasını istedi.

Önder Sav'ın hac ibadeti ve Hz. Muhammed'le (sas) ilgili alaycı sözlerinin parti grubunda tartışılmasına ilişkin verdiği önergesi reddedilen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, gerekçelerini sıraladığı 3 sayfadan oluşan yeni bir başvuru yaptı.

Zaman gazetesinin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Kart, bu girişiminin kamuoyunda olumlu karşılandığını söylüyor. Konya'daki seçmenin günlerdir kendisine "Önder Sav'a ne diyorsun Atilla Abi?" diye sorduğunu anlatan Kart, şunları kaydediyor: "Yaptığım başvuru üzerine insanlar beni arıyor ve 'Yüreğimize su serptin' diyorlar. Vatandaşların bir talebi olmasa bile bir milletvekili olarak bu olayı sorgulamak benim görevimdir."

Sav'ın dine yönelik bir hakarette bulunacağına inanmadığını ancak bu konuda bir düzeltme yapması gerektiğini savunan Kart, yanlış anlaşılmanın kamuoyunda partiye yönelik kuşkulara neden olduğunu dile getirdiğini söyledi.