BIST 10.343
DOLAR 32,69
EURO 35,09
ALTIN 2.446,48
HABER /  GÜNCEL

Konyada sağlık zirvesi

Meram Tıp Fakültesi bir ilke daha imza atıyor. Türkiye'de ilk kez tüm hastanelerin başmüdürleri Konya'da bir araya gelecek.

Abone ol Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi tarafında düzenlenen 1’inci Ulusal Üniversite Hastaneleri Başmüdürleri İstişare Toplantısı, 28 - 29 Haziran 2008 tarihleri arasında Türkiye’de ilk kez Konya’da gerçekleştirilecek.

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nin organize ettiği 1’inci Ulusal Üniversite Hastaneleri Başmüdürleri Toplantısı’na Türkiye’de bulunan 41 üniversite hastanesinin büyük bölümünün başmüdür ve müdürleri katılacak. 28 Haziran Cumartesi saat 10.00’da Eyyüp Kalaycı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek toplantı, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Dr. Mustafa Mete, Başhekim Doç. Dr. Alper Yosunkaya ve Dekan Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı’nın açılış konuşmaları ile başlayacak. Ardından, SÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tahir Akgemici ‘Yüksek Lisans ve Doktora’ konusunda bilgi verecek. Öğle yemeğinin ardından ‘Üniversite Hastanelerinin Mali Sorunları’ ve ‘Üniversite Hastanelerinin Personel Sorunları’ başlıkları altında açık tartışma gerçekleştirilecek.

KONYA’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK
Akşam ise konuklar için Konya gezisi düzenlenecek. Başmüdürler ve müdürlere Mevlana Müzesi başta olmak üzere Mevlana Kültür Merkezi, Alaeddin Tepesi, Selimiye, Şems-i Tebriz ve Alaeddin Keykubat Camileri gezdirilecek. Konuklar, ardından Kültür Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun icra edeceği sema gösterisini izleyecek.
Toplantının ikinci gününde ise Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Müdür Yardımcısı İsmail Alıçlı, katılımcılara ‘İdari Personelin Döner Sermaye Katkı Payı’ konulu sunumunu gerçekleştirecek. İkinci bölümde, üniversite hastanelerinin içinde bulunduğu sıkıntıların çözümü için yapılması gerekenler ve öneriler ele alınacak.

‘SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM’
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Dr. Mustafa Mete, üniversite hastanelerinde yaşanan sorunları içeren böylesi bir toplantının ilk kez organize edildiğini belirterek, “2 gün süresince üniversite hastanelerimizin içinde bulunduğu idari, mali sorunlar ile personel sıkıntısı ayrıntılı bir şekilde masaya yatırılacak. Çözüm önerilerinin konunun 1’inci derecede muhatabı olan başmüdürler tarafından tartışılacak olması da son derece önemli. Konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayıp, hem sorunlarımızı tartışacağız hem de Konya’nın tanıtıma katkı yapmış olacağız. Toplantının iki açıdan da oldukça faydalı geçeceğine inanıyorum.” dedi.