BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Konya, minik Abdullah'a yanıyor

Öğretmenleri O'na ödül verecekti şiirinden ötürü.. Ama ders bitiminde Abdullah'ı korkunç bir son bekliyordu.

Abone ol

 Ali Sait Öge ve İbrahim Başçı'nın haberi:

10 yaşındaki Abdullah, "Çocuklar Ölmesin" isimli şiirini okuduktan 15 dakika sonra trafik kazasında can verdi. Şiiri yarışmada dereceye girdi. Ama o ödülünü bile göremedi.

ÇOCUKLAR ÖLMESİN DEDİ AMA...
10 yaşındaki Abdullah Varlı, savaşta ölen çocukları düşünürken, duygularını bir anda kaleme aldı. "Çocuklar Ölmesin" dediği şiirini yazdı ve uykuya daldı. Sabah okula geldiğinde saat 09. 15'idi ilk işi yazdığı şiiri öğretmeni ve arkadaşlarına okumak oldu. O gün öğretmenler toplantısı olduğu için okul 09.25'de tatile girdi. Abdullah neşe içinde evine dönerken hızla gelen bir kamyonetin altında kaldı ve feci şekilde hayatını kaybetti. Abdullah can verdiğinde ise saatler 09.30'u gösteriyordu. Yani "Çocuklar Ölmesin" dedikten sadece 15 dakika sonra.

KARDEŞİ O GÜN UYARMIŞTI
İbrahim Sulhiye Kamanlı İlköğretim Okulu 3/A sınıfı öğrencisi olan Abdullah Varlı o gün okuluna giderken 7 yaşındaki kardeşi Sibel Varlı ağabeyine, gördüğü rüyada kendisinin kaza geçireceğini ve dikkatli olmasını istedi. Ne acı ki küçük Sibel'in gördüğü rüya gerçek oldu ve Abdullah kazada can verdi.

10 kardeşli Abdullah Varlı'nın ailesi ölüm haberi ile bir anda yıkılırken, küçük Abdullah'ın hiç kullanmadığı bazı eşyaları ve oyuncaklarını bir kutu içine koyarak; "Bunu sakın açmayın. İhtiyacı olan birine verin" yazılı koliyi buldu. Abdullah Varlı sanki öleceğini biliyormuş gibi bütün hazırlıklarını tamamlamıştı.

Kaynak: www.merhabagazetesi.com