BIST 10.862
DOLAR 32,71
EURO 35,43
ALTIN 2.485,69
HABER /  GÜNCEL

Konya DTP binasında gergin saatler

Elazığ'ın ardından Konya'da korkutan olaylar. Bir grup DTP Konya il binasına girmek istedi.

Abone ol

Konya Alperen Ocakları tarafından, dağdan inen PKK'lılarla ilgili protesto eylemi yapıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanlığı önüne siyah çelenk koyan Alperen Ocakları üyelerinin daha sonra yol üzerinde bulunan Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanlığına girmek istemesi üzerine polis engel oldu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Hüseyin Arı, merkez ilçe başkanları ile birlikte AK Parti Konya İl Binası önüne gelen Alperen Ocakları üyeleri, burada bir basın açıklaması yaptı. Daha sonra yanlarında getirdikleri siyah çelengi parti binası önüne koyan grup, yürüyüşe geçti.

Atatürk Anıtı'na doğru yürüyüşe geçen grup, yol üzerinde bulunan Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Binası önüne gelince binaya yürümek istedi. Polis engeliyle karşılaşan grupla polis arasında arbede yaşanırken, polis gruba müdahale ederek bina önünden uzaklaştırdı. Bina önünden uzaklaşan grup yürüyerek Atatürk Anıtı'na geldi ve burada saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu. Burada slogan atan Alperen Ocakları üyeleri, buradan yürüyerek Alperen Ocakları binasına gitti.