BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Konya büyük vurgunun şokunda!

Piyasaya vekil isimlerini de verip öyle bir dolandırdı ki şimdi herkes peşine düştü. Söylenen rakam ise çok büyük!

Abone ol

Konya’da danışmanlık ve bilişim hizmeti veren şirketin yöneticisi, internet üzerinden döviz alımı satımı işiyle yüksek miktarlarda para kazandırdığını söylediği yaklaşık 300 kişiden topladığı 5 milyon lira civarındaki para ile ortadan kayboldu.

İddialara göre, Muğla’dan Konya’ya gelen 42 yaşındaki H.S.G., Konya Ticaret Odası’nın (KTO) MEKATRONİK (MEGATRONİK) Projesi’nde İdari ve Mali İşler Koordinatör Yardımcılığı görevine getirildi. Proje süresince bu işle ilgilenen H.S.G., 2 Ağustos 2007 tarihinde Danışmanlık Kimya Eğitim ve Bilişim Hizmetleri verilecek anonim şirket kurdu. Yönetim Kurulu Başkanı olan H.S.G.’nin Yardımcısı üvey oğlu B.S.S., Yönetim Kurulu üyeleri ise, T.T., M.Y. ve M.E.A.’dan oluştu. Bin hisselik şirketin 720 hissesini üzerine alan H.S.G., diğer yöneticilere 21 bin lira karşılığında 70’er adet hisse verdi.

HERKES ZENGİN OLACAKTI

Şirketinin halk arasında online döviz alım satımı olarak bilinen hizmeti verdiğini ve kendisine teslim edilen paralara, uluslararası piyasalarda yüksek kazançlar elde ettiğini yayan H.S.G., KTO’da edindiği çevreyi de hizmetini pazarlamada kullanmaktan çekinmedi. Hatta bazı milletvekillerinin de ismini kullanarak piyasadan para topladığı ileri süren H.S.G., müşterilerinden parayı banka yoluyla değil, şirkete getirerek teslim etmelerini istedi.

Paradan yüksek meblağlarda para kazanmanın hayalini kuran ve bu hayali M.S.G.’nin kurduğu şirketin kazandıracağına inanan 300’e yakın kişi, tüm birikimlerini M.S.G.’ye elden teslim etti. Hatta bazı kişiler, bankadan kısa vadeli kredi çekti ve çektiği krediyi M.S.G.’ye teslim ederek, belli bir sürede hem kredi borcunu ödeyecek hem de bir o kadar da kazanç elde etmeyi düşündü.

PARAYI ELDEN ALDI
SONRA ORTADAN KAYBOLDU

[PAGE]

PARA ELDEN VERİLİNCE…

Oysa M.S.G., banka üzerinden sisteme yatırılan ve para sahibinin özel şifreli talimatı dışında hiçbir şekilde müdahale edilemeyen döviz alım satım işlemini yapmıyor, parayı elden alıyor ve sisteme kaydı kendisinin yapacağını söylüyordu. M.S.G., paraları alırken senet vermekten de çekinmiyordu.

TAM 5 MİLYON TL TOPLADI

M.S.G., kurduğu şirkette bir yılı aşkın süre aynı yöntemle 5 milyon liraya yakın para topladı. Toplanan paraları ise, İsviçre’de kendi ve aile bireylerinin adına açtırdığı hesaplara geçirdi. Parasının akıbetini merak edenlere önce işlerin yolunda gittiğini, kısa bir süre sonra da paraların battığını söylemeye başladı. Bir anda para yatıran onlarca kişi, M.S.G.’den paraların geri vermesini istedi. M.S.G., bir gece şirketin kapısına kilit vurdu ve Konya’dan ayrılarak şehri terk etti. İzine en son 4 ay önce İstanbul Ataköy’de rastlanabildi. Alacaklılarından bir şekilde kurtulmayı başaran M.S.G.’den o günden bu yana bir türlü haber alınamadı.

HAYATLARI KARARDI

Toplam 5 milyon liraya yakın para yatıran ve yüksek kazanç hayalleri ile para yatıran asker, memur, işadamı ve esnaftan oluşan 300’e yakın mağdur, çareyi suç duyurusunda bulunmakta buldu. M.S.G.’nin iddia edilen vurgunu, sadece paralarının yok olmasına değil, onlarca mağdurun iş ve aile hayatlarının da etkilenmesine neden oldu. M.S.G.’ye, bankadan 120 bin dolar çekerek para verdiği iddia edilen bir bayan subay, kredi borçlarını ödeyememesi üzerine hacizlik oldu. Ayrıca bayan subay hakkında askeri birliğinin de soruşturma açtığı ve görevden atılma ihtimalinin de bulunduğu öğrenildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, söz konusu iddialarla ilgili başlattığı soruşturma halen sürüyor.

Oğuz Akçakoca/Yeni Meram