BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konak'tan Türkiye'de bir ilk

Konak Belediyesi, yeni yaşama geçirdiği hayvan ambulansı ilehasta ve yaralı sokak hayvanlarına modern koşullarda hizmet vermeye başladı.

Abone ol

Sokakta yaşayan hayvanlar veteriner eşliğinde alınıp belediyenin tam donanımlı hayvan hastanesinde kısırlaştırılıyor ve bakımları yapıldıktan sonra Hayvan Hakları Yasası'na göre alındıkları yere tekrar bırakılıyor.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Türkiye'nin tam donanımlı ve iki ambulansı bulunan tek hayvan hastanesinin sahipli ve sahipsiz tüm hayvanlara hizmet verdiğini belirterek beş veteriner hekim ile çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Yeni “Sevimli dostlar” hayvan ambulansı ile gelen ihbarlara daha hızlı bir şekilde ulaştıklarını ifade eden Başkan Tartan; “Hastanemiz İzmir'in en donanımlı merkezi.

Tüm operasyonlar uzman hekimlerimiz ve teknikerlerimiz sayesinde titizlikler yerine getiriliyor. Ameliyat olan hayvanlar gerekirse yoğun bakıma alınıyor. Merkezimizle gurur duyuyorum. Gelen hayvanları burada iyileşene kadar konuk ediyoruz” dedi. Hastaneye günde yüzlerce ihbar geldiğini ve her birine ulaşmak için titizlikle çalışıldığını hatırlatan Tartan, sokakta yaşayan hayvanların akla hayale gelmeyecek vahşetlere maruz kaldıklarını belirtti. Tartan, duyarlı hayvan severlerin sokakta yaşayan ve bakımları yapılan hayvanları sahiplenmeleri çağrısında bulundu.
Haftanın her günü mesai saatlerinde açık olan ve cumartesi de yarım gün hizmet veren Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde tüm hayvanların kuduz aşıları da ücretsiz olarak yapılıyor. Vatandaşlar mesai saatleri içinde 459 40 11 numaralı telefonu arayarak ihbarda bulunabilirler.
YARALI KÖPEK İHBARI
İzmir'in Gültepe'de semtinde bir gencin sokak köpeğini boynundan bıçakladığı ihbarını alan Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yeni satın alınan ambulans ile belirtilen adresten yaralı köpeği merkeze getirdi. Yaralı köpek derhal ameliyata alın ve müdahale edildi. Veteriner Hekim Nebahat Selim, boynundan çok ciddi darbeler alan köpeğin yarasını temizleyerek sterilize etti. Durumu iyi olan sokak köpeği, birkaç gün yoğun bakımda tutulduktan sonra tekrar ameliyata alınacak ve iyileştikten sonra yaşadığı ortama geri bırakılacak.