BIST 10.292
DOLAR 32,70
EURO 35,13
ALTIN 2.439,37
HABER /  GÜNCEL

KON TVde sürpriz ifade

Kılıç'ın hukuk mücadalesi sürüyor. Hakkında siyasi yasak istenen Kılıç, yerel bir TV konusunda zimmet iddialarında bulunmuştu!

Abone ol Ak Parti'nin kapatılma davasında Başsavcı'nın "siyaset yasağı" listesinde yer alan Başbakanlık Danışmanı Ahmet Şükrü Kılıç'ın hukuk mücadelesi sürüyor. KON TV'nin hisse devrindeki hukuksuzluk iddialarına ilişkin görülen dava da sürpriz bir tanık ifadesi girdi.

Kontv davasında tanıklardan KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun Konya Birinci Asliye Hukuk mahkemesi'nde tanık olarak dinlendiği duruşmada; Kontv’nin kuruluşunda yönetim kurulu üyesi olduğunu, hisse alınırken para ödemediğini, hisseleri devrederken de para almadığını itiraf etti.

Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış ortaklardan Namık Güler, İlker Özkan, Yaşar Arıcı hisse alımlarında ödeme yaptıklarını belirttiler. Nurettin Kılıç’ın ise resmi bir ortaklığı olmadığı tespit edildi. Diğer tanıklar, adres tespitleri yapılamadığı için dinlenemediler.

Konuyla ilgili süreci değerlendiren Ahmet Şükrü Kılıç ‘Hiçbir sonuç alınamasa da Ahmet Sorgun’un ifadesine dayanarak Kontv hakkında suç duyurusunda bulunacağını’ açıkladı. Tanıklardan sadece Ahmet Sorgun’un doğruyu söylediğine inandığını belirten Kılıç; ‘Zimmete geçirilen bir televizyon şimdi de zaman aşımı garabetiyle meşruiyet kazanacaktır. Konyalıların, milletimizin parasıyla kurulan televizyonu yandaşlarına peşkeş çekenler de, zimmetine geçirenler de yargı huzurunda mahkum edilmese de Allah ve milletimiz nezdinde mahkum edilecektir. Tanıklardan Ahmet Sorgun kendisini aklamıştır, keşke diğer tanıklar da aynı sorumluluğu gösterebilseydi. Ahmet Sorgun'a teşekkür ediyorum. Kontv yönetim kurulu üyeleri hakımda açtıkları 10'un üzerindeki tazminat davalarında, yaklaşık 500 Bin YTL tazminat bedeli istediler. Şu ana kadar da 60 Bin YTL'ye mahkum edildim. ’ dedi.