ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace, Ankara'daki terörizmle ilgili sempozyuma katılıyor.
Abone olTerörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı'nca gerçekleştirilecek Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği konulu uluslararası sempozyum, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün ev sahipliğinde yarın başlıyor.
Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı'nca gerçekleştirilecek Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği konulu uluslararası sempozyum, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün ev sahipliğinde yarın başlıyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ün açış konuşmasıyla başlayacak sempozyum, Bilkent Oteli Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Sempozyuma, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace, Güney Kore Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sang-Hee Lee'nin yanı sıra NATO, Barış İçin Ortaklık ve Akdeniz Diyaloğu ülkelerinin genelkurmay başkanları ve üst düzey askeri yetkililerinden oluşan 82 ülkenin üst düzey askeri temsilcileri de katılacak.
Dört oturum halinde icra edilecek sempozyuma, 12 ülkeden, 22 akademisyen, devlet adamı, askeri yetkili, uzman ve yönetici, konuşmacı olarak katılacak. Ayrıca her oturumda birer özel bildiri sunulacak. Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği konusu, bilimsel bir ortamda, uluslararası hukuk çerçevesinde hem farklı anlayışlar ve kültürler arası yaklaşımlarla hem de teori ve uygulama ilişkileri açısından incelenecek. Sempozyumda, terörle mücadelede etkin bir uluslararası işbirliğinin sağlanması için çözüm yolları üretilmeye çalışılacak.
Sempozyumun birinci gününde Küreselleşmenin Terörizme Etkileri ve Terörizme Karşı Şehirlerin Güvenliği ve Mücadele Yöntemleri konulu oturumlar yapılacak. Sempozyumun ikinci gününde ise Terörizmle Etkin Mücadele İçin İş Birliği Olanakları konulu oturum düzenlenecek. Sempozyumun dördüncü oturumunda ise ilk 3 oturumun başkanları değerlendirmelerde bulunacak. Terörizmin Ulaştığı Boyutlar ve Sonuçlarının Değerlendirilmesi konulu açık tartışmanın da yapılacağı son oturum, raportörlerin sempozyum sonuçlarını takdim etmeleriyle tamamlanacak.
Birinci oturumda, Kavramsal Olarak Terörizm, Tarihi ve Hukuki Boyutlarıyla, Soğuk Savaş Döneminden Geçiş ve Terörizm, Yeni Dönemin Terörizme Etkileri ve Terörizmin Ulaştığı Boyutlar, Terörizme Destek Veren Kaynaklarla Mücadele, Küresel Terörizmin Ulaştığı Boyutlar Çerçevesinde Edinilen Tecrübeler konuları ele alınacak.
İkinci oturumda da Terörizme Karşı Metropollerde Sürdürülebilir Güvenlik Tedbirleri, Terörist Eylemlerin Etkisini Azaltmak İçin Etkin Kriz Yönetimi, Terörizm Olayı Sonrası Faaliyetlerin Yönetilmesinde Karşılaşılabilecek Sorunlar, Terörizm Saldırılarından Alınan Derslerin Yetkililer Tarafından Ortaya Konması, Terörizme Karşı Kurumlararası Koordinasyon ve İş Birliği İmkanları konuları değerlendirilecek.
Üçüncü oturumda ise Ayrılıkçı Terörizm Faaliyetleri ve Mücadele Yöntemleri, Radikal Dini Terörizm Faaliyetleri ve Mücadele Yöntemleri, İdeolojik Terörizm Faaliyetleri ve Mücadele Yöntemleri, Terörizmin Geleceği ve Ortak Nitelikleri, NATO'nun Terörizmle Mücadeledeki Rolü ve Uluslararası İş Birliğinin Önemi konularında sunumlar yapılacak.