BIST 10.379
DOLAR 32,70
EURO 35,12
ALTIN 2.451,03
HABER /  GÜNCEL

Komşudan çıkan silaha ne dedi?

Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök, komşu villada bulunan suikast silahına ilişkin değerlendirmede bulundu

Abone ol

İzmir polisinin düzenlediği hint keneviri operasyonunda Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e komşu olan villadan suikast silahları ele geçirilmişti. Bulunan silahlar, akıllara Özkök'e suikast mı planlanıyordu sorularını getirirken polis soruşturmayı bu yönde genişletmişti.

İddialara emekli Org. Hilmi Özkök'ten cevap geldi. Özkök, evinin bulunduğu sitenin yanındaki sitede yer alan bir evde silah operasyonu yapıldığını duyduğunu, ancak bu operasyonda ele geçirilen silahlarla ilgili ortaya atılan ve kendisine yönelik bir suikast hazırlığı olduğu yönündeki iddiaya katılmadığını söyledi.

MÜTEAHHİT AYNI MÜTEAHHİT, ARADA YOL VAR

Orgeneral Özkök, söz konusu siteyle kendi evinin bulunduğu site arasından yol geçtiğini kaydetti. Evin sahibinin, kendi evini de inşa eden müteahhit olduğunu dile getiren Orgeneral Özkök, şunları söyledi:

“Operasyonda, müteahhidin evinde ruhsatsız silahlar bulunmuş. Ancak polis bana suikast hazırlığı yönünde şüpheleri olduğuna yönelik uyarı ve bilgi anlamında bir şey söylemedi. Ben de bu iddiaya yönelik bir şey olduğunu düşünmüyorum ve değerlendirmiyorum.”

Evin bahçesindeki bekçi kulübesinde yer alan bir çanta içinde ruhsatsız olduğu belirlenen 3 tabanca, 1 av tüfeği ve 201 mermi bulunmuştu. Gözaltına alınan evin bahçıvanı Y.A. tutuklanmış, yardımcısı Z.E. ise savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.