BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Komşuda büyük isyan!

Yunan hükümetinin özel üniversite kurulmasının önünü açan kanun tasarısı protesto edildi!

Abone ol

Yunan hükümetinin özel üniversite kurulmasının önünü açan kanun tasarısını protesto etmek isteyen üniversite öğrencileri gösteri düzenledi. Polisin yoğun güvenlik önlemlerine rağmen olay çıkaran göstericiler, Atina sokaklarındaki bankalara saldırdı.

Yunanistan'da özel üniversite kurulmasına ilişkin yapılan yeni kanun tasarısı üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi. Ekonomi Bakanı Marieeta
Gianakou'ya kararlarını sunmak için Ekonomi Bakanlığı'na yürüyen öğrenciler, Bakanlık binasını bastı.

Atina Üniversitesi rektörlük binası (Propeilea) önünde toplanan binden fazla öğrenci, polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri ve engel olma çabalarına rağmen bakanlık önünde bildirilerini Gianakou'ya sunmayı başardı. Bakanlık binasından olaysız bir şekilde ayrılan öğrenciler, Pandio Üniversitesi'ne kadar protesto yürüyüşlerine devam etme kararı aldı. Ancak gruptan ayrılan radikal öğrenciler, başkentteki birçok bankayı yerle bir etti.

Olay yerine ulaşan polis ise göstericilere müdahale etmekte zorlanırken, radikal grubun göstericiler arasına nasıl karıştığı belirlenemedi. Polisle anlaşan öğrenci grubunun temsilcileri, taşkınlık yaratan radikal grup ile bir bağlantılarının bulunmadığını dile getirdi ve daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.