BIST 10.295
DOLAR 32,70
EURO 35,11
ALTIN 2.442,11
HABER /  GÜNCEL

Komplo teorisi yazdıran kaza!

Organize Suçlar eski Şube Müdürü Adil Serdar Saçan kaza geçirdi. Kazanın oluş biçimi ve Saçan ismi yan yana gelince komplo teorisi akıllara geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın bugün arabasıyla ilginç bir kaza geçirdi. Serdar'ın arabasının üzerine yanlarından geçen TIR'dan düşen çöp konteynırı çarptı.  Hem kazanın oluş biçimi, hem de Saçan'ın Ergenekon geçmişi akıllara "suikast mi?" sorusunu getirdi...

AK PARTİ DÖNEMİNDE GÖREVDEN ALINDI

ESKİ İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, Polis Akademisi'ni birincilikle bitiren, gelecek vaat eden bir polis müdürüydü. Kamu yönetiminde doktora yapan Saçan, Organize Suçlar Şubesi'ni kurdu ve başına getirildi. Kimsenin dokunamadığı mafya babalarını yakalayıp adalet karşısına çıkarmasıyla ünlendi.  

MAFYA BABALARINI YAKALAMIŞTI

Malki cinayeti, Albayraklar Holding, BİT'ler, Akbil, Adnan Hoca, Telekulak ve şike soruşturmalarını yürüttü. Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Sedat Şahin, Ayvaz Korkmaz, Kürşat Yılmaz, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlere yönelik operasyonlar yaptı. Ak Parti döneminde meslekten men edildi. Men edilme sebebiyse örümcek Ağı operasyonunda işadamı Erol Kohen'den rüşvet aldığı ve üniversite öğrencilerine işkence yaptığı iddiasıydı...

MESLEĞE İADE EDİLMİŞTİ

Saçan daha sonra "mesleğe iade" davasını da kazandı. Saçan, Tuncay Güney ve Ergenekon yapılanmasıyla ilgili soruşturmanın neden kapatıldığı konusunda şunları söylemişti: "Ergenekonla ilgili soruşturmayı, altından kalkamadığımız için İstihbarat Şube'yle görüştük. DGM'den takip edilmesi için izin aldık. İstihbarat Şube 1 yıl takip etti ama, 'suça yönelik somut bir delil elde edilemediği' gerekçesiyle soruşturmayı bitirdiler."

Adil Serdar Saçan basit bir isim değil... Ergenekon belgeleri ilk kez onun operasyonuyla ortaya çıktı.

GÜNEY'E ERGENEKON OPERASYONU

Kısaca hatırlayacak olursak; 1999 yılında gazeteci Tuncay Güney'in ofisine Adil Serdar Saçan'ın başında bulunduğu Organize Şube Müdürlüğü bir operasyon düzenledi. İlk kez Ergenekon çetesinin yapısıyla ilgili bilgiler ele geçirildi.

Bundan tam 5 yıl sonra 2004'te İstanbul polisi ’Bomba imal ediliyor’ ihbarı üzerine, Gaziosmanpaşa’da bir depoya baskın düzenledi. Depoda bomba yoktu ama bulunan evraklar bombayı aratmadı… Gizli belgeler, operasyon görüntülerini içeren bilgisayar diskleri, sahte pasaportlar ele geçirilir.

ERGENEKON ONUN DEPOSUNDA

Ancak en ilgi çekici belge gözaltındayken Güney’le yapılan üç saatlik mülakatın görüntü kayıtları olur. Ergenekon belgesi de dosyalanmış belgeler arasındadır.

İşte bu depoyu polislik mesleğinden ihraç edilen, Organize Suçlarla Mücadele Şube eski Müdürü Adil Serdar Saçan tutmuştur.

VELİ KÜÇÜK SAÇAN'LA İLGİLİ KAYIT TUTMUŞTU

Ergenekon'un ulaşılan en üst ismi Veli Küçük'ün evinde de Saçan'la ilgili belgelere ulaşılmıştı. Küçük belgelerin kendisine postayla geldiğini söyledi.

EMNİYETTE F TİPİ ÖRGÜTLENME

Saçan 20 Mayıs 2008'de Aydınlık Dergisi'ne verdiği röportajda polis teşkilatını topa tutmuş 'bunlar devletin değil Fethullah'ın emrinde' demişti...

ACABA KAZA DEĞİL Mİ?

Böylesine gündemde olan Saçan'ın arabasına bugün yanından geçen TIR'dan düşen konteynırın çarpması akıllara "acaba bu bir kaza değil mi?" sorusunu getirdi.

Kaza sonucu otomobildeki Saçan ile 2 çocuğu yaralandı. Saçan'ın ve çocuklarından birinin durumu ise ağır...