BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  SPOR

Komiserin acıması yok

İtalya'da futbolda yaşanan şike skandalıyla ilgili olarak verilecek karar Cumartesiye kaldı.

Abone ol

İtalya'da futbolda yaşanan şike skandalıyla ilgili olarak verilecek kararın 15 Temmuz Cumartesiye kalma ihtimali güçlendi. FC Juventus, AC Milan, ACF Fiorentina ve SS Lazio'dan oluşan dört kulüp ve 26 zanlının Roma Olimpiyat Stadı tesislerinde yargılandığı davada, ilk aşamada belirlenen cezaların açıklanması cumartesi gününe sarkabilir.

Kulüp ve futbolculara verilecek cezaların Milano Borsası kapanmadan açıklanmamasına kesin gözüyle bakılırken, yarın Roma Olimpiyat Stadı'nda başlayacak atletizm yarışması nedeniyle de jüri başkanı Cesare Ruperto'nun cezaları açıklamak için cumartesiyi beklemek zorunda kalacağı belirtiliyor. Ceza alan kulüp ve zanlılar, isterlerse temyiz başvurusunda bulunabilecekler. Temyiz başvurusunun, cezaların açıklanmasını takiben beş gün içinde yapılması gerekiyor. Temyiz başvurularının da süratle değerlendirilerek, şike skandalı nedeniyle verilecek olan cezaların 20 ila 27 Temmuz tarihleri arasında kesinleştirilmesi hedefleniyor.

ROSSİ: ''FUTBOLDA TEMİZLİK ŞART''

İtalya'daki bazı spor yetkilileri, şike skandalı konusunda suçlu bulunan tarafların bedelini de ödemeleri gerektiği görüşündeler. İtalyan basınında yer alan haberlere göre, İtalya Futbol Federasyonu (FİGC) Olağanüstü Komiseri Guido Rossi, şike skandalı konusunda İtalyan parlamentosunda oluşturulan soruşturma komisyonu huzurunda dün yaptığı konuşmada, af veya cezalarda indirim türünden yaklaşımlara kesinlikle karşı olduklarını söyledi.

Futbolda temizliğin şart olduğunu öne süren Rossi, ''Mahkemenin alacağı kararlarda, kimseye acınmayacak. Yaşanmış usulsüzlükler had safhada. Futbolda temizlik şart. Kimin ikinci, kimin üçüncü lige düşeceği umurumuzda değil'' dedi. Roma'daki davanın savcısı Stefano Palazzi, FC Juventus'un 3. Lige (Serie C) düşürülerek son 2 sezondaki şampiyonluk unvanının elinden alınmasını, diğer 3 kulübün ise 2. Lige (Serie B) düşürülmelerini talep etmişti.

Bu kulüpler hakkında puan silme cezası da isteyen savcılık makamı, kulüp yöneticileri, federasyon yetkilileri ve hakemlerden oluşan zanlılar hakkında ise görevden uzaklaştırma, meslekten ihraç ve para cezası taleplerinde bulunmuştu. Yargılama sırasında FC Juventus'un avukatları, siyah-beyazlı kulübün Serie C'ye değil de Serie B'ye düşürülmesi durumunda, cezayı temyize götürmemeyi yeğleyebileceklerini ima etmişlerdi. Diğer 3 kulüp ise savcılık makamının taleplerine itiraz ederek, suçsuz olduklarını savunmuşlardı.