BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46

Komik bir mahalle destanı

Komik bir mahalle destanı

Aktüel, son günlerin yükselen dergisi. piyasaya çıktığı birkaç gün içinde tükeniyor. bu sayısında kadir çöpdemir ve hasan kaçan’ı sıkıştırıp röportajlayan dergi “komik bir mahalle destanı” anlatıyor.izlerken tiryakilik yaratan televizyon dizileri listemize hüznüyle, neşesiyle ve bütün...

Komik bir mahalle destanı

Aktüel, son günlerin yükselen dergisi. Piyasaya çıktığı birkaç gün içinde tükeniyor. Bu sayısında Kadir Çöpdemir ve Hasan Kaçan’ı sıkıştırıp röportajlayan dergi “komik bir mahalle destanı” anlatıyor.

İzlerken tiryakilik yaratan televizyon dizileri listemize hüznüyle, neşesiyle ve bütün fırlamalığıyla yeni bir dizi daha ekleniyor. Hasan Kaçan ve Kadir Çöpdemir’in iki berber ortağını canlandırdığı “Halil İbrahim Sofrası” efsane dizi “Ekmek Teknesi” gibi komik bir mahalle destanı. Merakla beklenen dizinin oyuncuları Hasan Kaçan ve Kadir Çöpdemir, Aktüel Dergisi'ne hem dizinin hikâyesini hem de eski mahalle hikâyelerini anlattı.

Komik bir mahalle destanı

Önümüzdeki günlerde TRT1 ekranlarında “Halil İbrahim Sofrası” adlı sıcacık bir mahalle dizisi başlayacak. Altı yıl önce efsane olan televizyon dizisi “Ekmek Teknesi”nin oyuncu, senarist ve yapımcı kadrosunun gerçekleştirdiği dizi bir kez daha memleketi gülmekten kırıp geçirmeye hazırlanıyor. Yapımcılığını Pana Film’in, yönetmenliğini Ahmet Katıksız’ın yaptığı “Halil İbrahim Sofrası”nın başrollerini ünlü mizah ustası Hasan Kaçan, Kadir Çöpdemir, Seray Gözler Yeniay, Ayçe Abana ve Ahmet Yenilmez paylaşıyor. Mahalle dizisi sever televizyon izleyicisi, Hasan Kaçan ve Kadir Çöpdemir’i bu sefer Ali ve Nuri adında iki ortak berber olarak izleyecekler.

Komik bir mahalle destanı

• Yeni bir mahalle dizisiyle yeniden izleyicinin karşısına çıkıyorsunuz. Mahalle dizilerinde yer almaktan zevk alıyor musunuz?

Kadir Çöpdemir: İnsanların artık uzağındayken bir yandan da duyduğu ve dinlediği şeyler olması hasebiyle ilgisini çekiyor diye düşünüyorum mahalle ortamının, atmosferinin, ilişkilerin. Ben 43 yaşındayım ve mahallede büyüdüm. Mahalledeki abla, abi, amca, teyze, efendime söyleyeyim esnaf gibi unsurları yaşayarak ve hepsinin bir işlevi olduğunu bilerek, hepsiyle bir şekilde iletişimde bulunarak ve bütün bunlardan da tat alarak büyüdüm. Bu yüzden mahalle işleri çok içimi, gönlümü açıyor. Ekmek Teknesi de öyleydi, okuduğumda şu anki projemiz de öyle. İnsanın içini açıyor çünkü biz o kaynaktan geliyoruz.

Komik bir mahalle destanı

• Eskiden bir mahalle dizisi izlerken sedece gülüp eğleniyorduk. Sonra özlememize neden oldu. Şimdi artık bilmeyene de öğretmeye başlıyor.

K.Ç.: Tabii aslında bir de böyle bir durum var. Bu kaçmış bir tren, artık mahallelerin olması mümkün değil. O diyalogların o insani ilişkilerin ve resimlerin de oluşması mümkün değil. Bence artık o tren kaçtı, o devir kapandı. Ama en azından görsel dünyada o çağrışımı yaratabilmek o atmosferi verebilmek de önemli diye düşünüyorum.