BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35
HABER /  POLİTİKA

Komando kampının imamı

Herkes onu konuşuyor, TMSF Başkanı Ertürk'ü. Kimseden de çekinmedi. Geçmişini merak ediyor musunuz?

Abone ol

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk bu yola baş koydu. Hortumcuların kitabını bile yazıyor. Batık bankacıları bir bir anlaşmaya zorladı. Kimsenin beklemediği bir karara imza attı.

Sabah ve atv'ye el koydu. Dev medya grubu satışa çıkarıldı. En geç altı ay içinde yeni sahibini bulacak. Şok operasyona imza atan bu kişi kim? İşte sizin bu merakınızı Milliyet yazarı Can Dündar giderdi.

Dündar, yazısında Ertürk'ün geçmişini ve siyasi görüşünü ele aldı. Mülkiyelilerin solcu mezunları gündeme geliyordu bu kez sağcı mezunları da ön planda. Yazardan öğreniyoruz ki TMSF başkanı Ahmet Ertürk de bir Mülkiyeli... 1975 yılında mezun olmuş..

Yazar, Ahmet Ertürk'ün sağcı mülkiyelilerin dünya görüşünden farklı olduğunu yazdı. Bir söyleşide yer alan Ertürk'ün hayatı ve görüşleri Dündar'ın köşesinde yer buldu:

!Ahmet Erhan Çelik'in Milliyet Business'ta yaptığı söyleşiden öğreniyoruz ki Malatya'da aydın bir imamın oğlu olarak doğmuş; komando kampında imamlık da yapmış, Kuran meali de tercüme etmiş.
12 Mart sonrası geldiği Mülkiye'de farklı fikirlerle karşılaşmış, solcularla tanışmış, Komünist Manifesto'yu okumuş.
O söyleşide "Bizim Müslümanlarda solun vicdanı temsil eden tarafına hep bir sempati olmuştur. O anlamda sol, ortak bir damardır" demişti. Bugünün İslamcılığında "piyasacı prototip"in öne çıkmasından yakınmıştı.
Daha önce yabancı sermayeye yasal sınır gerektiğini söyleyen, serbest kur rejiminin sakıncalarını dile getirdiği için dün Ali Babacan'ın tepkisini çeken Abdüllatif Şener de aynı kuşaktan...
68'in siyasi iklimi içinde yetişen ve Mülkiye'nin kamusal bilincinden beslenen bu damar, yarın farklı açılımların, yeni koalisyonların öncüsü olabilir."