BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  DÜNYA

Koltuk yakarak eylem yaptılar

Bursa’da, Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde koltuk yakarak eylem yaptı. <br/>Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Abone ol

Bursa’da, Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde koltuk yakarak eylem yaptı.
Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, okul müdürlüğü sınavına yönelik tepkilerini koltuk yakarak protesto etti. Öğretmenler, yanlarında getirdikleri ve üzerinde ‘Yandaşa mahsus müdür koltuğu’ yazan koltuğu yaktı.
Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şubesi Başkanı Selçuk Türkoğlu, okul müdürü mülakatında 90 ve üzeri puan alanların yüzde 95’inin yandaş sendika mensubu olduğunu iddia etti. Yazılı sınavı kazanan 214 müdür adayından 75’nin mülakata geçtiğini, bunlardan 71’inin yandaş sendika mensubu olduğunu ileri süren Türkoğlu, "Mülakatlar tam bir komedi. 214 aday 3 gün içerisinde ortalama 2,5 dakikalık mülakatla puanlandırılmış. 2,5 dakikada kabak bile seçilmez. İşgal etmek için her şeyi feda ettiğiniz bu koltuklara tamah edecek ucuzlukta arkadaşlara sahip değiliz. Bu koltuğu size yakarak iade ediyoruz. Bu mülakatın da hukuki zeminde peşini bırakmayacağız. Bütün arkadaşlarımız mülakat sonuçlarına itiraz edecek, ardından mahkeme sürecini başlatacağız” dedi.
Konuşmanın ardından Türkoğlu, yanlarında getirdikleri koltuğu benzin dökerek ateşe verdi. Kısa sürede alevlerin sardığı koltuğa Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları yangın söndürme tüpüyle müdahale etti.
(İHA)