BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Kokulu iç çamaşırı üretilecek

Gaziantep'te kokusuz çorap üretimi yapan bir firma, aromatik iç çamaşırı üretiminin hazırlığına başladı.

Abone ol

Gaziantep Küsget'te kurulu Doliche Firması ortaklarından Turan Birimoğlu, özel geliştirdikleri kimyasal bir sistemle kokusuz çorap ürettiklerini ve antibakteriyel özelliğe sahip olan bu çorabın mantar ve bakterileri öldürdüğünü söyledi.

Ürettikleri çorabın, ayak kokusunu önlediğini ve uzun süreli kullanımda mantar ve diğer hastalıkların ortadan kalkmasını sağladığını kaydeden Birimoğlu, “Yeni geliştirdiğimiz özel bir sistemle ürettiğimiz çoraplar klimatik etki özelliğine sahip. Yani çoraplar hem antibakteriyel özellik taşıyor hem de ayaktaki sıcaklığı tabana yayıyor, böylece ayak kendini daha rahat hissediyor” dedi.

Kokusuz çorabın yanı sıra iç giyimde de birtakım üretimler yapmayı planladıklarını anlatan Birimoğlu, aromatik tekstil üzerinde çalışma yapmak istediklerini bu nedenle antibakteriyel ve aroma özelliği taşıyan iç çamaşırı üretiminin hazırlığını yaptıklarını bildirdi.

Birimoğlu, şöyle konuştu: “Giydiğiniz çamaşır parfüm kokuyor ve ter kokularını yok ediyor. İç giyimde bu tür özellikli bir üretim yapacağız. İç giyimde antimikrobiyel hem de aromatik çalışma yapacağız. Aromalı iç giyim çok yaygın bir ürün değil. Örnekleri var ancak fazla değil. İnsan sağlığı açısından antibakteriyel özellikli giysileri halka anlatmak gerekiyor. Bu konuda markalaşmak istiyoruz. Aynı çalışmayı bebe giyiminde de yapmayı planlıyoruz. Yani 'teknik tekstilde' faaliyet göstererek, sağlıklı ürünler üretmek istiyoruz.”

İŞLETME İZMİR'E TAŞINACAK

Doliche firmasının KOSGEB ve ABİGEM'in ortak olarak yürüttüğü ve Dünya Bankası'ndan destek aldığı bir projeden yararlanarak 2002 yılında 10 bin avro destek alarak kurulduğunu ifade eden Birimoğlu, pazara daha yakın olduğu için işletmeyi İzmir'e taşıma hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

Arap ülkelerine ihracat yaptıklarını anlatan Birimoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Gaziantep'te kurulu olan işletmemizi daha kolay ihracat yapabilmek batı bölgesindeki pazara daha yakın olduğu için İzmir'e taşımaya karar verdik. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Avrupa'da marka olmak amacındayız.”