BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,85
ALTIN 2.825,66
HABER /  GÜNCEL

Kocaman'ın kafasındaki 11 şekillendi

Beşiktaş derbisi hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman'ın kafasındaki onbir şekillendi.

Abone ol

Spor Toto süper ligin ikinci yarısında oynanan Trabzonspor maçının onbiriyle sahaya çıkmayı planlayan Aykut Kocaman'ın, Emre ve Issiar Dia'dan gelecek habere göre onbirini kesinleştireceği öğrenildi.

Takımdan ayrı çalışmalarına rağmen oynamalarına engel bir sakatlıkları bulunmayan Emre Belözoğlu ve Issiar Dia'nın taktik antrenmanlara katılması bekleniyor.

MUHTEMEL 11

Aykut Kocaman'ın Beşiktaş derbisine kalede Volkan, defansta Gökhan Gönül, Yobo, Lugano, Andre Santos, orta sahada Mehmet Topuz, Emre Belözoğlu, Selçuk, Dia ve forvette de Alex - Niang onbiriyle çıkmayı planladığı öğrenildi.

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman'ın ilk kez Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda bir derbi mücadelesine çıkacak futbolcularıyla özel görüşmeler yaptığı belirtiliyor.

Futbolcularının Fiyapı Beşiktaş Stadı'ndaki gerilimli atmosferden etkilenmemelerini isteyen genç teknik adamın, futbolcularından ayrıca hakemle diyaloğa girmemeleri yönünde uyarılarda da bulunduğu öğrenildi.

KOCAM'IN PLANI HAZIR


Siyah beyazlıların maç başına 35 kanat akını ve 502 pasla ligin açık ara lideri olduğunu göz önünde bulunduran genç teknik adam, rakibin bu özelliklerini kullanmasını engelleyerek zafere ulaşacak.

Fenerbahçe'de Aykut Kocaman ve ekibi Beşiktaş maçı planlarını hazırladı. Hürriyet'ten Feridun Niğdelioğlu, Siyah beyazlı takımın son 4 maçını izleyerek çözümleyen genç teknik adamın imha planını yazdı. Kocaman’ın rakip hakkındaki bulguları ve futbolcularından istedikleri şöyle:

ORTA SAHA OYUNCULARINA PRES EMRİ

Beşiktaş ligin ikinci devresinde en iyi pas trafiğine sahip takımı. Maç başına tam 502 pas yapıyorlar. Bu, Türkiye Ligi’nin ortalamasının çok üzerinde bir rakam. F.Bahçe bu pas trafiğini kapatmak için pres yaparak rahat oynamamalarını sağlamaya çalışacak. Orta alanda görev yapan Mehmet Topuz, Emre, Selçuk ve Dia’nın sürekli rakibi bozması gerekecek. Kocaman maçı bu oyuncularının üzerine yıkıp Alex ve Niang”la vurmayı deneyecek.

GÖKHAN VE SANTOS'A BÜYÜK GÖREV

Kocaman’ın Beşiktaş’ı analizinde ikinci önemli nokta ise siyah beyazlıların kanat aksiyonları. Siyah beyazlılar kanatları da yine Türkiye Ligi’nin çok üzerinde bir başarıyla kullanıyor. 132 kanat ortası ile ligin en çok kanat ortası yapan takımı. Bu da maç başına yaklaşık 35 kanat akınına denk düşüyor. Gökhan Gönül ve Santos’a çok büyük yük binecek. Mehmet Topuz ve Dia da rakibin kanatlarına set çekmek için savunmaya sık sık yardıma gelecek.

BEŞİKTAŞ'IN ZAAFI TOP KAYIPLARI

Yapılan analizde Beşiktaş’ın en önemli zaafı olarak top kayıpları gözüküyor. Sarı lacivertlilerin de ligin en çok top kazanan takımı olduğu göz önünde bulundurulursa, Fenerbahçe’nin siyah beyazlıların kaybettiği toplardan sonra hızlı kontrataklarla sonuca gidebileceği ortaya çıkıyor. Eğer Kocaman’ın planları tutarsa karşılaşmada Dia, Niang ve Alex’in kontratakları ile F.Bahçe pozisyon yakalamak isteyecek.

TOPUZ UZAKTAN ŞUTLAR ATACAK

Kocaman; Alex, Niang ve Dia gibi oyuncularının dışında yükselen grafiği ile moral bulan Mehmet Topuz’a da bu karşılaşma için özel görev verecek. Yapacağı özel görüşmede Topuz’dan Kayseri’de olduğu gibi uzaktan sert şutlar atmasını isteyeceği öğrenildi. Form tutmasınının ardından kendine güveni gelen bu futbolcunun da çevresine Beşiktaş’a gol atmayı çok istediğini söylediği öğrenildi. gelecek.

LUGANO'NUN İLERİ ÇIKMASI YASAK

Teknik direktör Aykut Kocaman’ın Beşiktaş maçlarını izledikten sonra hazırladığı galibiyet planının içinde Lugano’nun da özel bir yeri var. Son maçlarda ileri çıkarak kenar ortaları ve korner atışlarında rakip ceza alanında yerini alan Uruguaylı savunmacının Beşiktaş önünde bu özelliğini kullanması yasak. Aykut Kocaman’ın, Diego Lugano ile görüşerek yerini kaybetmemesini ve sakin olarak derbi maçta kesinlikle kart görmemesini isteyeceği belirtildi.