BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Koca Yusuf işbaşında

Atatürk Havalimanı kargo bölümünde çıkan yangına, söndürme uçakları ile 50 sorti yapıldığı açıklandı

Abone ol

Atatürk Havalimanı kargo bölümünde çıkan yangına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin orman yangınları için kiraladığı 2 yangın söndürme uçağı ile 50'den fazla sorti yapıldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan yazılı açıklamada, belediyenin Atatürk Havalimanı'ndaki yangın nedeniyle üst düzey alarma geçtiği belirtilerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın başkanlığında Genel Sekreter Mesut Pektaş ve Genel Sekreter Yardımcılarının katılımıyla yapılan toplantıda, yangınla ilgili gelişmelerin yakından takip edildiği kaydedildi.

Atatürk Havalimanındaki yangınla ilgili ihbarın itfaiye ekiplerine saat 15.19'da yapıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''İhbarın alınmasının ardından Yeşilköy, Bakırköy, Kocasinan, Fatih, Avcılar, Gaziosmanpaşa, Seyrantepe ve Beyoğlu itfaiye ekipleri, 29 araç ve 127 personelle olay yerine sevk edildi.

Öte yandan, Yol Bakım Onarım Müdürlüğü, İSKİ, İGDAŞ ve Hamidiye A.Ş'ye ait 86 araç ve 143 personel ile Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma ekipleri, çok sayıda sağlık ekibi ve ambulans yangın bölgesine gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin orman yangınlarına müdahale için kiraladığı 2 söndürme uçağı da yangına havadan müdahale etti. Uçaklar 50'nin üzerinde sorti yaptı. Ayrıca, Doğal Afet Kurtarma-Söndürme Robotu Koca Yusuf da yangına müdahalede kullanıldı.''

Açıklamada, ekiplerin olay yerine rahatlıkla ulaşabilmesi için yol güzergahlarındaki trafik ışıklarında ''yeşil dalga'' sisteminin uygulandığı da ifade edildi.