BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  SPOR

Koca Adama son görev

İlik bulunmuştu ama o dayanamadı. Koca adam toprağa verilirken spor camiasını birleştirdi.

Abone ol Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilik nakli beklerken önceki gece hayatını kaybeden Galatasaray taraftar grubu UltrAslan-Uni'nin temsilcisi, lösemi hastası Anıl Aydın (24), İzmir'de toprağa verildi.

Aydın için Balçova Yukarı Camisinde öğlen namazının ardından cenaze namazı kılındı. Camide baba Salih, anne Nazan Aydın ile dayı Gökhan Serttaş'ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Aydın'a uygun ilik bulunması için kampanya başlatan ev arkadaşı Yalın Yarkaya, arkadaşlarıyla cenaze namazında gözyaşları döktü.

Cenaze törenine Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile Fenerbahçe başta olmak üzere birçok kulübün taraftarı katıldı. Cenazeye katılan Balçova Belediyesi Termal Spor Kulübü taraftarları ellerinde “Spor sevgi ve kardeşliktir” yazılı pankart taşıdı.

“Koca Adam” lakaplı Anıl Aydın, kılınan cenaze namazının ardından Balçova Yukarı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

CENAZESİNDE RAKİP TENKLER BULUŞTU

Galatasaray yöneticisi ve futbolcularının katılmadığı cenaze töreninde, formalarıyla hazır bulunan onlarca Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarı, Aydın'a son görevlerini yerine getirdi. Sergilenen dostluk örneği, herkesi duygulandırdı.

Geçen Mayıs ayında, tedavi amaçlı gittiği Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde lösemi teşhisi konulan, uygun ilik bulunması için başta Galatasaray taraftarları olmak üzere ‘Dayan Koca Adam’ sloganıyla tribünlerde ve sanal alemde kampanya başlatılan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü son sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Anıl Aydın, önceki gün yaşamını yitirmişti.

Genç yaşta ölümüyle başta ailesi, fanatik taraftarı olduğu Galatasaray camiası ve futbol dünyasını yasa boğan Aydın için, bugün Balçova İlçesi'ndeki Merkez Camisi'nde, cenaze töreni düzenlendi.

Galatasaray Kulübü yöneticileriyle futbolcularının katılmadığı, tribün liderleri ve ultraslan grubu temsilcilerinin yer aldığı cenaze törenine, Aydın'ın babası Salih, annesi Nazan, kızkardeşi Ezgi, dayısı Gökhan Serttaş'la yakınları katıldı.

Taraftarı oldukları kulüplerin formalarını giyen, onlarca Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarını da buluşturan cenaze töreninde, ezeli rakipler, ortak acılarını paylaştı, birbirlerine taziyede bulunup son görevlerini yerine getirdi.

Fenerbahçeli taraftarların hep birlikte önünde dua ettiği Aydın'ın tabutunun üzerine de, taraftarı olduğu Galatasaray Kulübü'nün bayrağı, atkısı, hayranı olduğu eski futbolculardan Bülent Korkmaz'ın formasıyla karanfiller ve fotoğrafı konuldu.

KARDEŞLİK MESAJI

Taraftarların sergilediği centilmence tavrın katılanları duygulandırdığı cenaze töreninde, Balçova Belediyesi Termal Spor Kulubü futbolcuları da ‘Spor, sevgi ve kardeşliktir’ yazılı pankart açtı. Tüm taraftarlar, bu pankartın arkasına geçerek gönüllerinden geçen mesajı kamuoyuna iletti.

Evladını kaybetmenin acısıyla yıkılan, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen anne Nazan Aydın, oğlunun tabutuna sarılıp öperek gözyaşları döktü.

Aydın'ın, mücadelesinde en büyük desteği veren ev arkadaşı Yalın Yarkaya da, teselliyi Gökhan Serttaş'ta buldu. Yarkaya'ya sarılıp ağlayan Aydın'ın dayısı Serttaş, “Allah onu çok seviyormuş ki bu yaşta bizden aldı. Yalın, artık bizim Anıl'ımız. Desteklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

‘DOSTLUKLAR SÜRSÜN’

Cenaze töreninde kolkola olan taraftarlardan Ultraslan grubunun İzmir Başkanı Ulaş Bayram, “Anıl'ı kaybettik, ancak sevgisiyle herkesi buraya topladı. Renklerin kardeşliğini yaşattı. Bu dostlukların sadece acılarda değil her daim olmasını istiyoruz. Tüm taraftarları da sahip çıktıkları için kutluyorum” dedi.

HERKES OMUZLADI

Öğle vakti kılınan, yaklaşık 500 kişinin katıldığı cenaze namazı sonrası Anıl Aydın'ın tabutu, tüm taraftarlar tarafından omuzlara alınıp taşındı. Bu sırada anne Nazan Aydın, oğlunun tabutuna son kez dokundu. Aydın, Balçova Mezarlığı'nda toprağa verilirken, bir süre cenaze aracının önünde yürüyen Galatasaray taraftarları, marşlar eşliğinde acılarını dile getirdi.

OKULUNDA YAS

Anıl Aydın’ın ölümü öğrenim gördüğü Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ndeki (DPÜ) arkadaşlarını da yasa boğdu. Ardaşları Aydın’ın anfideki sırasının üstüne çiçek ve Galatasaray forması bıraktı.

DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi olan ve 24 yaşında ilik nakli olamadığı için yaşamını yitiren Anıl Aydın için bugün okulunda tören düzenlendi. Sınıf arkadaşları Aydın’ın anfideki sırasına Galatasaray forması ve çiçek bıraktı. Arkadaşları, Anıl Aydın’ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Torun, Anıl Aydın’a ilik bulunması için üniversitede kampanya başlattıklarını hatırlatarak, “Malesef Anıl Aydın’ı kaybettik. Koca adamı hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.