Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, "Aslında biz Kobani'ye ayrı bir ülkenin parçasından ziyade sanki Türkiye'nin bir ilçesiymiş gibi yardım yaptık" dedi.
Abone olSuruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Halep'e bağlı Kobani (Ayn el Arap) bölgesine son bir ayda 75 tır insani yardım malzemesi ulaştırıldığını söyledi.
Abdullah Çiftçi, "Son bir ayda 75 tır insani yardım malzemesini Kobani'ye ulaştırdık. Aslında biz Kobani'ye ayrı bir ülkenin parçasından ziyade sanki Türkiye'nin bir ilçesiymiş gibi yardım yaptık" dedi.
180 BİN KÜRT TÜRKİYE'YE SIĞINDI
Kaymakam Çiftçi, yaptığı açıklamada, son dönemde terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların arttığı Kobani bölgesinden kaçan 180 bin civarında Suriyeli Kürt'ün Türkiye'ye sığındığını ifade etti.
Çatışmaların başlamasının ardından Kobani'de kalan halka insani yardımlarla destek verildiğini ifade eden Çiftçi, "Son bir yıldır Mürşitpınar Sınır Kapısı geçici hizmet veriyor. Bu süreçte 812 tır yardım malzemesi Kobani'ye gönderildi" dedi.
TÜRKİYE'NİN İLÇESİYMİŞ GİBİ YARDIM ETTİK
Türkiye'nin Kobani'ye yardım etmediğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Çiftçi, şöyle devam etti:
''Son bir ayda 75 tır insani yardım malzemesini Kobani'ye ulaştırdık. Aslında biz Kobani'ye ayrı bir ülkenin parçasından ziyade sanki Türkiye'nin bir ilçesiymiş gibi yardım yaptık. Bunun gözden kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Kobani bir yıldır IŞİD'e karşı direniyorsa tek sebebi Türkiye'den insani açıdan aldıkları yardımdır. Hastaların ve yaralıların tedavisine yönelik yardımdır. Bütün bu yardımlara karşı sanki Türkiye hiçbir şey yapmamış gibi kamuoyunda gösterilmeye çalışılıyor. Bunun, burada barışı istemeyenlerin düşüncesi olduğu kanaatindeyim. Türkiye, Kobani konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yaptı.''
Çiftçi, Türkiye'nin, gerek Kobani'den gelen misafirlerinin, gerekse çatışma bölgesindeki halkın insani ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.