BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

KKTCden Lübnana yardım

KKTC'den Lübnan halkına yardım amacıyla kampanya başlatıldığı açıklandı.

Abone ol

KKTC Başbakanlık Müsteşarı Doğan Şahali, Lübnan halkına yardım amacıyla kampanya başlatıldığını açıkladı.

Lübnan'daki olaylarla ilgili olarak Başbakanlıkta bugün yapılan koordinasyon toplantısında, Lübnan halkına yardım kampanyası başlatılması kararı alındığını bildiren Şahali, kampanyanın 10 Ağustos 2006 tarihine kadar süreceğini kaydetti. Şahali, yardımların Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası'nda açılan YTL için 10-300-277795 ve Amerikan Doları için 30-301-11256 numaralı hesaplara yatırılabileceğini ve toplanacak insani yardımların bölgeye Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği aracılığıyla ulaştırılacağını belirtti.

Şahali, Lübnan'da yaşanan insanlık dramının, tüm dünya insanlarını olduğu gibi, Kıbrıs Türk halkını da derinden etkilediğini ve üzdüğünü ifade etti. Hesaplarda toplanacak paranın, Lübnan hükümetinin açıkladığı öncelikli gereksinim malzemeleri olan ilaç, tıbbi malzeme, konserve gıda ve çocuk bezi alımında kullanılmasına karar verildiğini belirten Şahali, ''Ayrıca, dileyenlerin bu gereksinim mallarını doğrudan bağışlayabilmelerine olanak sağlamak üzere Sivil Savunma Lefkoşa Bölge Müdürlüğü'nün başvuru kabulüne başlaması kararlaştırıldı'' dedi.

Şahali, ''Lübnan'a yardım kampanyasına tüm halkın katılarak destek olacağına dair inancımızla, acıların dindirilmesi için katkıda bulunacak kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür ederiz'' dedi.