BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

KKTCde Kuran kursu krizi

KKTC Milli Eğitim Bakanı Öztoprak, Kur'an kurslarına çözüm bulacaklarını söyledi

Abone ol

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak, ülkede tartışmalara neden olan Kuran kursları konusuna sağduyulu bir yaklaşımla çözüm bulunacağını söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Canan Öztoprak, bugün katıldığı bir radyo programında, Kuran kursları konusunda radikal önlemler alınabileceğini, ancak bunun köklü bir çözüm olamayacağını bildirdi.

Öztoprak, bu tür kursların son 30 yıldır mevcut olduğunu hatırlatarak, ''Eğitimdeki diğer konulara yaklaştıkları gibi bu konuya da hassasiyetle yaklaştıklarını ve soruna sağduyulu çalışmalarla çözüm bulacaklarını'' kaydetti. Eğitim sendikalarının temsilcileriyle biraraya gelerek konuyu ele aldıklarını ifade eden Öztoprak, bu tür kursların kırsal alanda ve özellikle yaz dönemlerinde gündeme geldiğine işaret etti.

Öztoprak, ''Bu ihtiyaca bilimsel bir yaklaşımla cevap vereceğimize ve kimsenin inançlarını rencide etmeden çözüm yolunu bulacağımıza inanıyorum'' dedi.

-''DİN EĞİTİMİ OKULLARDA VERİLMELİ''-

''Din eğitiminin okullarda verilmesi gerektiğini'' de savunan Öztoprak, bir süredir konuyla ilgili çalışmalar yaptıklarından dolayı sessiz kalındığını kaydetti. Din bilgisi derslerinin pedagojik formasyonu olan öğretmenler tarafından verilmesi gerektiğini dile getiren Öztoprak, yeni ders yılı için Türkiye'den pedagojik formasyonu olan branş öğretmenleri istediklerini söyledi. Öztoprak, ''Milli Eğitim Yasası'nı tümüyle değiştiriyoruz. Çünkü eğitim sistemindeki reformun yasalarla karşılığını bulması gerekir'' diye konuştu.