BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,08
ALTIN 2.446,32
HABER /  DÜNYA

KKTC Meclisinde şok eylem

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi, bugün iki muhalefet partisinin şok eylemine sahne oldu.

Abone ol
KKTC'de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) koalisyon hükümetinin oluşumunu protesto eden, Eylül ayından bu yana Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul çalışmalarına katılmayan ana muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Demokrat Parti (DP), bugün Meclis Genel Kurulunda eylem yaptı.

Bir süredir "şok" eylem yapacağını açıklayan, ancak yer ve zaman belirtmeyen iki partinin milletvekilleri, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ile birlikte, meclis toplantı halindeyken, Meclis Genel Kurul salonundaki konuk locasında toplandı.

UBP ve DP milletvekilleri, Genel Kurulu alkışlar ve düdüklerle protesto etti. Bu sırada, UBP ve DP milletvekilleri ile CTP ve ÖRP milletvekilleri arasında tartışma çıktı.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, UBP ve DP milletvekillerinin protestoları arasında iki yasayı onaylayarak çalışmalarını tamamladı.

Muhalefet milletvekillerinin salonu terk etmelerinin ardından söz alan KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, genel kurulun bugün iki önemli yasa geçirdiğini belirterek, hiçbir "provokasyon" girişiminin meclis çalışmalarını aksatamayacağını söyledi.