BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

KKKA hastası doğum yaptı

Keneden geçen KKKA hastası 22 yaşındaki kadın doğum yaptı.

Abone ol Tokat'ta yaşayan, 22 yaşındaki Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastası bir kadın, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bir bebek dünyaya getirdi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Firdevs Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kene ısırması sonucu KKKA ateşi hastalığına yakalanan kadının, geçen hafta 112 acil servisi ambulansıyla üniversite hastanesine getirildiğini söyledi.

Burada tedavisine başlanan kadının 5 Temmuz Cumartesi günü doğum yaptığını belirten Aktaş, gelişmeleri şöyle aktardı:

''Hasta bize intikal ettiğinde kesin teşhis konulmuştu. Önce bir başka hastaneye götürülmüş, yer olmadığı gerekçesiyle bize sevk edilmiş. Hemen uygun tedaviye başlandı ve anne adayı gözlem altına alındı. Bu hastanın 5. hamileliğiydi. Bebek normal doğumla dünyaya geldi.''

Durumları şu anda iyi olan anne ve bebeğin tedavilerinin sürdüğünü kaydeden Aktaş, ''Bebeğin tehlikeyi atlattığını kesin olarak ne zaman söyleyebilirsiniz?'' sorusu üzerine, ''Hastalık belirtileri doğumdan 3-5, hatta 10 gün sonra bile görülebilir. Bu nedenle bu sürenin sonuna kadar bekleyip görmek lazım'' diye konuştu.

Aktaş, böyle bir durumun Türkiye'de ilk kez görülmediğini, KKKA hastası bir anne adayının önceki yıllarda Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir bebek dünyaya getirdiğini söyledi.