BIST 10.001
DOLAR 35,38
EURO 36,46
ALTIN 3.040,05
HABER /  GÜNCEL

Kızının doğum gününde tutuklandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan daire başkanı Serpil Keskin geride 1 yaşında kızını bıraktı.

Abone ol

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyonda tutuklanarak cezaevine konulan Serpil Keskin geride henüz 1 yaşında ve hala anne sütü emen bir bebek bıraktı...

İZMİR'DE 17 KİŞİ TUTUKLANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen şüphelilerden 17'si tutuklandı. Gelişmeleri sabaha kadar adliyede bekleyerek izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açıklama yapmadan ayrıldı, eşi Türkegül Kocaoğlu dışarıda şüpheli yakınlarıyla gözyaşı döktü.

Tutuklanıp cezaevine gönderilenler arasında bir isim vardı ki onun ve bebeğinin öyküsü iç burkucuydu.

Destek (Satın Alma) Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin, sabaha karşı tutuklanarak Bergama Cezaevi'ne gönderildi. Adliye çıkışında hüzünlüydü. Çünkü bebeğinden doğum gününde ayrılıyordu. Üstelik 1 yaşındaki bebeği henüz onun sütünü emiyordu. Bu acı öyküyü, İzmir'de yayın yapan www.egedesonsoz.com sitesi yazarı Gönül Soyoğul konuyu bugün 'Adaletin Kestiği Süt' başlığıyla yazdı.

Bir dönem Ahmet Piriştina burslarının da yöneticisi olan Serpil Keskin, anne olabilmek için çok mücadele etti. 17 yıl boyunca gitmediği doktor, görmediği tedavi kalmadı. Geçen yıl mutlu sona ulaştı, bir kızı oldu.

Yakınlarıyla son kez telefonda görüştürülen tutuklanan kadın şüpheliler, örgütlü suç kapsamında tutuklandıkları için Bergama Cezaevi'ne, erkek zanlılar ise Kırıklar F Tipi cezaevi'ne götürüldü. Şüphelilerin, adliye binasından çıkışta da metanetli görünmeye çalışıp yakınlarına gülerek el salladıkları gözlemlendi.

14 SAAT İFADE VERDİLER

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik geçen pazartesi 'ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na muhalefet' iddiasıyla düzenlenen operasyonda 44 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 10'u emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 34 şüpheli ise, üç gün süren sorgudan sonra dün saat 08.00 sıralarında adliyeye sevkedildi. Adli Tıp Kurumu ön inceleme merkezinde sağlık kontrollünden geçirilen şüphelilerin ifadeleri, 4 savcı tarafından 14 saatte alındı.

14 ŞÜPHELİ SAVCILIKTA BIRAKILDI

Saat 22.00'de biten savcılık işlemlerinin ardından açıklanan kararla da, arama ve takip kararında 1 numaralı şüpheli olarak görünen eski Genel Sekreter Ersu Hızır'ın da aralarında bulunduğu Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran, Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser, Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer, Kültür ve Spor Daire Başkanı Murat Özel, İZENERJİ Genel Müdürü Ali Süha Sabutay, Grand Plaza A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Haydar Ballı, İzmir Kent Konseyi Kent Merkez Şube Müdürü Abdülhalim Cumhur Yazıcı, Kuşadası Belediyesi Mali İşler Müdürü Yusuf Atak, Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürü Bahar Akan, Organizatör Oktay Sakur, Organizatör İbrahim Kıvılcım Zorlu, Köfteci Ünsal Pervanlar, Multinet Kurumsal Hizmetler'den Ali Gürkan Tuğcu'dan oluşan 14 kişi serbest bırakıldı. 20 şüpheli de tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.

Bu sırada adliyeye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gelişmeleri sükunetle izleyeceklerini açıkladıktan sonra adliye binasındaki baro odasına gitti.

REDDİ HAKİM İSTENDİ

Operasyonun düzenlenmesi sırasında arama, yakalama ve kısıtlama kararını veren 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Ali Sayın'ın, tutuklamaları görüşecek sorgu hakimliğine de girmesine şüpheli avukatları itiraz etti. Ancak yapılan itirazın kabul edilmemesi üzerine saat 24.00 sıralarında da şüphelilerin mahkemedeki, ifade işlemleri başladı.

MAHKEME 3 KİŞİYİ BIRAKTI

Saat 05.00'e kadar ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından yaklaşık iki saat ara veren nöbetci mahkeme, saat 06.30'da sıralarında açıkladığı kararında Toirent ve Gindem şirketlerinin temsilcisi Doğan Demiray ile firma yetkililerinden Namık Kemal Sertoğlu ve organizatör Kemal Tuncer Örs'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

17 KİŞİ TUTUKLANDI

Mahkeme Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekerten, Büyükşehir Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, Adnan Saygun Kültür Merkezi Müdürü Nagehan Genç, Organizatör Ata Karataş, Smyrna Organizasyon ortağı Hakan Say, Organizatör Ömer Devrim Ergin, Organizatör Harun Aslan, Organizatör Mustafa Çakar, Firma yetkilisi Erden Erdener, Organizatör Alaattin Eraslan, Kuşadası Belediyesi Sosyal İşler Sorumlusu Erdoğan Uyan ve Büyükşehir Protokol Müdür Vekili Zeki Karatay'ı ise tutukladı.

TÜRKEGÜL KOCAOĞLU'NUN GÖZYAŞLARI

HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Tutuklama kararının ardından sabaha kadar umutla gelecek haberi bekleyen şüpheli yakınları, büyük şok yaşadı. Gözyaşlarına boğulan şüpheli yakınları, bu sırada görüntü almaya çalışan basın mensuplarına da tepki gösterdi.

Duruşma bitmesine rağmen adliyeden çıkmayan Aziz Kocaoğlu, içeride avukatlarla son durumu değerlendirdi. Eşi Türkegül Kocaoğlu ise dışarıda tutuklanan şüpheli yakınlarıyla gözyaşı döktü. Türkegül Kocaoğlu, "İnsanca bir duruş için zanlı yakınlarının yanında yer aldığını" söyledi. Aziz Kocaoğlu, daha sonra basın mensuplarına görünmeden arka kapıdan çıkarak adliyeden ayrıldı.

YENİ AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI

Mahkemenin verdiği 17 tutuklama kararının ardından, soruşturma dosyasındaki ayrıntılarda ortaya çıkmaya başladı. Şüphelilerden Pervin Şenel Genç, Mehmet Hulusi Gülşen ve Hakan Say'ın, örgüt kurmak ve ihaleye fesat karıştırmaktan, diğerlerinin ise örgüt üyeliği ve ihaleye fesat karıştırmaktan tutuklandıkları belirtildi.

Soruşturma dosyasındaki, bilgilere göre, Pervin Şenel Genç'in, Türk Gençlik Birliği üyelerinin Aziz Kocaoğlu'dan yardım istemesi üzerine devreye girip serbest kalan şüpheli köfteci Ü.P.'den 6 bin lira yardım bulunmasını, bunun karşılığında da kendilerine köfte faturası kesmesini istediği ileri sürüldü. Emniyetteki sorgusunda bu ayrıntıyı öğrenen Ü.P.'nin de yine Genç'den şikayetci olduğu öne sürüldü.

Yine Pervin Şenel Genç'in, Çankaya semtindeki katlı otoparkın işletme hakkını belediyeye ait şirketin almasının ardından, bedeli yüksek bulduğu için Aziz Kocaoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, ihaleyi iptal ettiği, yenilenen ihaleyi ise aynı şirketin bu kez daha düşük fiyattan aldığı belirtildi. Büyükşehir belediyesinin 24 Kasım'da öğretmenlere dağıttığı şalların ve Aziz Kocaoğlu'nun çeşitli etkinliklere gönderdiği çiçeklerin paralarının da yine usulsuz olarak belediyenin fuarcılık şirketi İZFAŞ'a ödettirildiği ileri sürüldü.

Büyükşehir Belediyesine bağlı İZDENİZ ile ilgili olarak ise, 2009 yılında 6.5 milyon TL'lik zarara karşılık yöneticilerinin yaklaşık 375 bin TL huzur hakkı aldıkları, ayrıca aynı şirketin karşılığı olmayan harcamalarının da bulunduğu iddia edildi. Şirketlerin düzenledikleri yemeklerdeki kişi sayılarını fazla gösterdikleri, bu fazlalığı da yine başka bir ettiklikte kullandıkları açıklandı.

BARO BAŞKANI'NDAN TEPKİ

İzmir Barosu Başkanı Sema Pektaş kararın bir hukuk darbesi olduğunu söyleyerek, "Arama yakalama kararı veren hakimin aynı zamanda mahkemedeki yargılamayı da yapması hukuka uygun değil. Bunun için dilekçe verdik. Ancak kabul edilmedi. Hukuk yara almıştır. Burada bir hukuk darbesi yaşanmıştır. Şaibeli bir hukuk kararıdır. Şimdilik süreci değerlendireceğiz. İtiraz süresi var. Biz de 7 gün içerisinde itirazlarımızı gerçekleştireceğiz" dedi.

ERMİT MÜHENDİSLİK: İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan operasyona kaynaklık eden Sayıştay raporuna göre İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ermit Mühendislik'e yaptırılan Buca Toplu Konutları işinin ıslak zeminli mekanlarda duvarların tavana kadar seramik yapılması gerektiği halde 15 santimlik kısmın boş bırakıldığı, bu kısım için de firmaya 32 bin 212 TL 59 kuruş haksız yere ödeme yapıldığı iddiasına Ermit Mühendislik'ten tepki geldi. Şirketin Yönetim Kurul Başkanı Bülent Cankurtaran yaptığı basın toplantısında, "Şirketimizin kimseye bir kuruş borcu yoktur. Asma tavan yapılacağı için seramik yapımı eksik bırakılan 15 santimlik bölüm için tahakkuk ettirilen bedel şirketimizce geri ödenmiştir" dedi. Büyükşehir Belediyesi tarafından kesilen 'alındı' makbuzunu gösteren Cankurtaran şunları söyledi:

"Projeler tasdik edilmeden, proje kapsamı dışında bir inşaatın yapılamayacağı ve bitirilemeyeceğini bilebilecek kadar 40 yıllık inşaat tecrübesi olan profesyonel bir taahhüt şirketiyiz. Baraj, yol, havaalanı, köprü, TOKİ'ye 7 bin 500 toplu konut ürettik. Zamanında teslim ettik. Şirketimiz böyle ucuz, mesnetsiz, saçma ve direkt karalama maksatlı yapılan atıflara pabuç bırakmayacak, yasal haklarını arayacaktır. Şirketimizin siyaset dalgasının dipsiz kuyusunda isminin anılmasına izin vermeyeceğiz. Kendi içlerinde siyasi hesaplaşma yaşayanların, masum insanları ve dürüst ticari şirketleri sebepsiz ve mesnetsiz bir şekilde karalamasına Ermit Şirketi olarak sessiz kalmayacağız, bu tip spekülasyonlara girmeyeceğiz."

Cankurtaran, asma tavanın bağlanabilmesi için tavana doğru 15 santimetre boşluk bırakıldığını ve seramik döşenmediğini belirtti. Asma tavan olmasına karşın projesinde seramiğin tavana kadar yapılacağı belirtilerek bir hata yapıldığını dile getiren Cankurtaran, aradaki farkın bedeli olan 32 bin 212.59 lirayı 28 Eylül 2010'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ödediklerini söyledi. Cankurtaran, kesin kabulün bu ödemeden sora 31 Aralık 2010 tarihinde yapıldığına dikkat çekti.