BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,05
ALTIN 2.833,14
HABER /  GÜNCEL

Kızını vermeyen halasını öldürdü

Kızını vermeyen halasına önce bıçakla yaralamıştı. Kadın o saldırıdan kurtuldu ama

Abone ol

Şanlıurfa’da 25 yaşındaki Eyüp Kıraçlı, kızıyla evlenmesine izin vermediği için 15 gün önce Aksaray’da bıçakla yaraladığı halası 48 yaşındaki Teyfe Karaca'yı, tedavisinin tamamlanmasının ardından döndüğü evinde kahvaltı masasında kurşun yağmuruna tutarak öldürdü.

Olay, saat 09.30'da Eyüp Nebi Mahallesi 3495. Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, mevsimlik tarım işçisi olan 25 yaşındaki Eyüp Kıraçlı, 20 gün önce çalışmak için gittiği Aksaray’da kendisi gibi tarım işçisi olan ve aşık olduğu kızıyla evlenmesine izin vermeyen halası 7 çocuk annesi Teyfe Karaca’yı karnından bıçakla yaraladı.

15 gün önceki saldırının ardından Kıraçlı kaçarken, tedavisi yapılan Teyfe Karaca ise dün akşam Şanlıurfa’ya döndü. Karaca'nın eşi ve diğer çocukları Aksaray'da kaldı.

KAHVALTI SOFRASINDA KURŞUN YAĞDIRDI
Şanlıurfa’ya dönen Teyfe Karaca, bu sabah kendisini ziyarete gelen kentte yaşayan kızı 28 yaşındaki Nuray ve 11 yaşındaki torunu Serap Karaca ile birlikte kahvaltı yaparken, daha önce kendisini bıçaklayan yeğeni Eyüp Kırçalı eve geldi.

Hala-yeğen arasında yine kız verme meselesi yüzünden çıkan tartışma sırasında, Eyüp Kırçalı üzerinde bulunan tabancasını çıkarıp, Teyfe Karaca’ya rast gele ateş etmeye başladı. Silahını peş peşe ateşleyen Kırçalı, kurşunlarının bitmesinin ardından koşarak evden çıktı. Silah sesleri üzerine sokağa çıkan birçok kişi, evden çıkan Kırçalı’nın kendisini bekleyen bir arkadaşıyla ara sokaklara koştuğunu gördü.

Eve giren ve Teyfe Karaca’yı kanlar içerisinde görenlerin ihbarının ardından olay yerine gelen polisler, inceleme başlattı. Vücuduna isabet eden çok sayıda kurşun ile yaşamını yitiren Teyfe Karaca’nın cesedi, yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

KIZI VE TORUNU ŞOKTA
Cinayet sırasında evde bulunan Nuray Karaca ile kızı Serap Karaca, gözleri önünde işlenen cinayetin ardından şoka girdi. Arapça ağıtlar yakarak sinir krizi geçiren Nuray ile kızı Serap tedavilerinin yapılması için, olay yerine çağrılan 112 acil servis ambulansıyla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Olay yerinde inceleme yapan polis 7 çocuk annesi Teyfe Karaca’yı öldürdüğü ileri sürülen Eyüp Kıraçlı’nın yakalanması için geniş çaplı arama başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.