BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Kızılelma'yı Türkeş mi organize etti?

Başta Kıbrıs olmak üzere Avrupa politikalarına arşı çıkan ulusol sol ile ulusal sağın birleşmesinin fikir babalığını Alparslan Türkeş mi yaptı? İşte Müftüoğlu'nun iddiaları.

Abone ol

Gazeteci Hakan Akpınar'ın kaleme aldığı "Kurtların Kardeşliği" kitabında, Türkeş'in 1994 yılında bölücü teröre karşı "Milli Sol" ile birlikte "Kızıl Elma Koalisyonu" kurumaya çalıştığı öne sürüldü. Türkeş'in 1994 MHP kurultayında Nazım Hikmet'in "Kurtuluş Savaşı Destanı"nı okuduğuna dikkat çeken Akpınar, dönemin MHP Genel Başkan Yardımcısı Rıza Müftüoğlu'nun bunu Türkeş'e sorduğunu belirtiyor.

Müftüoğlu, Türkeş'in cevabını şöyle anlatıyor: "Bölücü terör Türkiye'nin birliği ve dirliğini tehdit ediyor. Ben Nazım'dan İstiklal Savaşı ile ilgili bu şiiri okuyarak Milli Sol'a mesaj veriyorum. Bu şiir ulusal sola uzatacağımız zeytin dalıdır."

28 Şubatçı askerlerin elçisiydi

Akpınar, kitabında Türkeş'in 28 Şubat sürecinde askerlerin elçiliğini yaptığını savundu. 1996'da ANAP-Refah koalisyonunun kurulmasını, dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya'nın mesajını ANAP lideri Mesut Yılmaz'a ileterek engellediğini de savundu. Akpınar, Türkeş'in RP'nin iktidara gelmemesi için yoğun çaba sarf ettiğini de yazdı.

Haber: Behçet Güngör
Kaynak: