BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.820,39
HABER /  POLİTİKA

Kızılcahamamda Köşk tartışması

AK Parti’nin Kızılcahamam kampında milletvekillerinden cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik mesajlar geldi.

Abone ol

Bazı milletvekilleri Başbakan’a “Bu şartlarda Köşk’e çıkarsanız parti içinde kavga yaşanır” mesajı verdi. Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay’ın, Erdoğan’a “Yetkisi bu kadar fazla olan bir cumhurbaşkanlığı makamına gelirseniz, başbakanlık’la kavga etmeniz kaçınılmaz olur” dediği öğrenildi.

Kampın ilk gününde 3’er dakikalık sürelerle konuşan 49 milletvekili özellikle seçimlerde izlenecek strateji ve cumhurbaşkanlığı konusunda görüş belirtti.

Edinilen bilgilere göre Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, “Yetkisi bu kadar fazla bir cumhurbaşkanlığı makamının başbakanlıkla kavga etmesi kaçınılmaz” dedi.

Bayar-Menderes, Özal-Yılmaz, Demirel-Çiller örneklerini veren Yarbay, Erdoğan’ın Köşk’e çıkması Abdullah Gül’ün de başbakan olması formülünü eleştirdi.

Bu arada Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Yılmazca’nın “Oylarımız düşüyor, tedbir almalıyız” sözleri üzerine Başbakanın “Oylarımız düşmüyor. Sadece kararsızlarda bir artış var. Ama bu dağılımdan önce bile yüzde 30 oy sahibiyiz benim daha önceki açıklamalarım muhalefete yönelikti. “Düz ovada siyaset daveti” DYP’yi çökertti. Bunu MHP iyi kullandı. Bu tarz hataları biz de yapmamalıyız” dedi.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı adaylığının Nisan’dan önce açıklanmayaağını tekrarlarken “Bu bir stratejidir. Ellerine çelik çomak verdik oynuyorlar. Biz işimize bakacağız” değerlendirmesini de yaptı.

Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan “En büyük düşmanımız Amerika’dır. Tek başına iktidara gelmemiz engellenmeye çalışılıyor. Hrant Dink olayı da bunun bir parçasıdır” diye konuştu.

Kampta milletvekillerinden ilginç öneriler de geldi. Eskişehir Milletvekili Fahri Keskin ev hanımlarına seçim öncesi 100’er YTL dağıtılmasını önerdi. Kilis Milletvekili Hasan Kara, milletvekillerinin yüzer kişilik gruplar halinde illere gitmesini 355 kişinin de İstanbul’a çıkartma yapmasını önerdi.

Kaynak: NTV