TÜRKÇEDER tarafından organize edilen 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 28 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak.
Abone olYarışmaya aralarında Afganistan, Arjantin, Venezuella, Benin, Etiyopya, Kongo, Fransa, İtalya, Uganda, Togo, Maldiv Adaları, Srilanka gibi ülkelerin de bulunduğu 115 ülkeden gelen 600 öğrenci katılacak.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek öğrenciler 27 Mayıs'ta Kızılcahamam Asya Termal Tatil Köyü'ne giriş yapacak. Olimpiyatlar, 28 Mayıs Perşembe günü saat 10.00'da açılış programı, yarışmalar ve etkinliklerle başlayacak.
'Yabancı Dil Türkçe Kategorisi'nde konuşma, yazma, dil bilgisi, şiir, şarkı, sunum, genel kültür, özel beceriler, makale, ülke tanıtım stantları yarışmaları; 'Ana Dil Türkçe Kategori'sinde ise kompozisyon, şiir, genel kültür yarışmaları yapılacak. 30-31 Mayıs'ta Ankara ANFA da yapılacak kültür şölenine yüz binlerce ziyaretçi bekleniyor. Geçen yılki etkinliklere 158 bin kişi katılmıştı
ŞARKI FİNALİ HALİÇ'TE YAPILACAK
Şarkı finali 3 Haziran'da İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi, şiir finali ise 2 Haziran'da Bursa Kültür Park'ta gerçekleştirilecek.
Sekiz gün boyunca devam edecek Türkçe Olimpiyatları'nın ödül töreni ise 6 Haziran Cumartesi günü Ankara -ASKİ Spor Salonu'nda olacak.
FİNALİSTLER ANADOLU'DA GÖSTERİ YAPACAK
İlki geçen yıl düzenlenen il etkinlikleri, bu yıl da sürdürülecek. Kayseri, İzmir, Erzurum, Kahramanmaraş, Gaziantep, Antalya gibi illerde 8-9 Haziran tarihlerinde gösteri amaçlı programlar düzenlenecek. 9 ayrı ilde 25 ayrı sahnede 120 bin davetli seyirciye ulaşılacak.
İl etkinliklerinde Anadolu insanı yurt dışında yapılan eğitim hizmetlerinin neticesini görmenin ve katılımcı öğrencilerle yakından sohbet etmenin mutluluğunu yaşayacak.
GÖNÜL DİLİ FİLMİ
Olimpiyat boyunca çeşitli medya kuruluşlarında yer alacak tanıtım filmi de hazırlandı. Filmin yönetmenliğini Turgut Söğüt, müziklerini Yücel Arzen yaptı.
İstanbul'un tarihi ve doğal güzelliklerinde 3 gün boyunca çekimleri yapılan tanıtım filminde rol alan yabancı öğrenciler gerçek karakterleriyle yer aldı.
Usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Müşfik Kenter'in seslendirdiği filmde Türkçe öğretiminin ince bir detayına dikkat çekiliyor.
Olimpiyatlara katılacak çocuklar kitaplardaki Türkçeyi öğrenmenin yanında gönül dilini de öğreniyor. Türkçe'mizdeki bize has deyim ve atasözlerini çok rahat kullanıyorlar. Bizim gibi hüzünlenip, bizim gibi seviniyorlar. Ama kendi kimliklerini de ortaya koyuyorlar. Filminin Türkçe sevdalıları tarafından beğenilmesi bekleniyor