BIST 8.860
DOLAR 34,23
EURO 37,30
ALTIN 2.932,26
HABER /  DÜNYA

Kızamık iddialarına yanıt geldi

Kilis İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Emin Arslan, kamplardaki tüm Suriyeli çocukların aşılandığını belirterek, kızamıkla ilgili artış olduğu yön...

Abone ol

Kilis İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Emin Arslan, kamplardaki tüm Suriyeli çocukların aşılandığını belirterek, kızamıkla ilgili artış olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.
Dr. Emin Arslan, Suriye’den gelen tüm Suriyelilerin çocuklarına yaş grubuna göre aşılarının yapıldığını söyleyerek, “Gerek kamplarda gerekse Kilis’in içerisinde parklarda yaşayanlar olsun, yaş gruplarına bütün aşıları yapılmaktadır. Şu ana kadar Suriye’den gelmiş herhangi bir hastalık yok. Geçen yıl dış kaynaklı Avrupa kaynaklı tüm kentlerde olduğu gibi ilimizde de çok az sayıda kızamık vakası görüldü. Ancak kışın bitmesiyle birlikte aşıların yapılmasıyla birlikte kesildi. Şu an itibariyle ilimizde bulaşıcı bir hastalık görülmüyor. Suriyelilerin bütün aşıları yapıldığı için hem onları korumuş hem de vatandaşlarımızı hastalıklara karşı korumuş oluyoruz” dedi.

"AŞI SAYISI BAKIMINDAN SIKINTIMIZ YOK"
Kilis’e gelen Suriyelilerin başka kamplara gitmiş olsa bile aşılarının yapılarak gönderildiğini vurgulayan Dr. Arslan, “Aşı sayısı olarak herhangi bir sıkıntımız yok. Depolarımızda aşılarımız yeterli, hemşire arkadaşlarımız gece gündüz demeden çalışıyor. Nerede ne zaman görev olsa gidiyor. Aşılar yapılıyor, bir sıkıntı yok” diye konuştu.
Gazetecilerin, basın yayın organlarında çıkan, Suriyelilerden kaynaklandığı iddia edilen kızamıkla ilgili artış yönündeki soruları üzerine ise Arslan, “Geçen yıl kıştan bahsediliyor. O zaman Bakanlığımız da açıklamıştı, tüm Türkiye’de kontrollü kızamık artışı olduğu, gerekli müdahalelerle aşı yapılan yaş gruplarının alta çekilerek, aşıları yapılarak engellendi. Kızamık vakasının Suriyelilerle bir ilgisi yok. Çünkü İstanbul’da Ankara’da diğer illerde de hafif bir artış oldu” yanıtını verdi.
(İHA)