BIST 9.921
DOLAR 35,20
EURO 36,65
ALTIN 2.962,29
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kıyafet serbestisine 50+1 çözümü

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullarda serbest kıyafet uygulamasına ilişkin yönetmeliğin detaylarını anlattı.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı , okullarda serbest kıyafet uygulamasına ilişkin yönetmeliğin Resmi Gazete 'de yayımlandığını bildirerek, "Özel, resmi bütün okullarımızda yüzde 60'da değil, yüzde 50+1 velilerimiz ne istiyorlarsa onu tercih edebilecekler. Böylece serbest kıyafet uygulaması gerçekten daha da serbestleşmiş oldu" dedi.

Avcı, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (EESOB), Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, velilerin ve öğretmenlerin, " Serbest kıyafet e devam edilsin ama serbest kıyafet seçim seçenekleri, arasında formada olsun. Tıpkı özel okullarda olduğu gibi" talebini okullarda serbest kıyafet yönetmeliğiyle, gerçekleştirdiklerini söyledi.

Özel okullarda yönetmeliğe göre, verilerin yüzde 60'ının talebi doğrultusunda, öğrencilerin forma seçebildiklerini kaydeden Avcı, şöyle konuştu:

"Şimdi, özel, resmi bütün okullarımızda yüzde 60'da değil, yüzde 50+1 velilerimiz ne istiyorlarsa onu tercih edebilecekler. Böylece serbest kıyafet uygulaması gerçekten daha da serbestleşmiş oldu. Bu seçeneklerin arasında forma da katılmış oldu. Ben kız çocuğu velilerimizin bu konudaki şikayetlerini, beklentilerini bildiğim için bunu özellikle annelerle paylaşmak istedim."

BARİYERLERİ BİR BİR KALDIRDIK

Mesleki eğitimin, geçmişte çok ciddi yaralar aldığını dile getiren Avcı, "Özellikle geçtiğimiz yıl ortaöğretimde ve yüksek öğretim giriş koşullarında, yaptığımız düzenlemelerle mesleki eğitimin önüne konmuş olan bariyerleri birer birer kaldırdık" diye konuştu.

En son teknoloji konusunda eğitim veren meslek okullarına ve organize sanayi bölgelerinde açılan meslek liselerine ciddi teşvikler getirdiklerine dikkati çeken Avcı, şöyle devam etti:

"Kuruluşu tamamlanan Mesleki Yeterlilikler Kurumu sayesinde her mesleğin asgari olmazsa, olmazlarını tanımladık. Bunun için alınması gereken asgari eğitim düzeylerini belirledik ve bunları da belli müeyyidelere bağladık. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki dönemde, mesleki eğitim konusunda, her gün biraz daha iyiye giden bir tabloyla karşılaşacağımızı, şimdiden söyleyebilirim."