BIST 9.420
DOLAR 34,00
EURO 37,57
ALTIN 2.749,09
HABER /  GÜNCEL

'Kısa sürede milyonlar kazanın' yalanı Bakanlıktan Mehmet Şimşek açıklaması

İnternet kullanıcılarını hedef alan dolandırıcılıklara yenileri eklenmeye devam ediyor. Bakan Mehmet Şimşek görselleri ve sahte röportajlar kullananlara karşı Hazine ve Maliye Bakanlığı, uyarılarda bulundu.

Abone ol

Dolandırıcılar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in fotoğrafını düzenleyerek kelepçeli bir zanlının yerine photoshoplanmış halde gösteriliyor.

Merak uyandıran bu görsel, kullanıcıların dikkatini çekerek siteye tıklamalarını sağlıyor.

Söz konusu site, "tur.animalsparamount.com" gibi güvenilir olmayan bir bağlantı üzerinden insanları dolandırmaya çalışıyor. Dolandırıcılık girişiminde, Bakan Mehmet Şimşek’in "TradeFlex GPT 3.1" adlı sahte bir yatırım platformu üzerinden 250 euro karşılığında kısa süre içinde milyon eurolar kazandığına dair yanlış bilgiler yayılıyor. Dolandırıcılar, Türkiye Bankası'ndan gelen bir telefon ile Şimşek’in sözde açıkladığı dolandırıcıların paravan yatırım şirketini açıklaması üzerine yayının kesildiğini ve Bakan'a dava açıldığını bile öne sürüyor.

"KISA SÜREDE MİLYONLAR KAZANIN" YALANI

Site, gerçek bir haber veya yatırım platformu gibi görünüyor ve kullanıcıları hızlı kazanç elde edebilecekleri vaadiyle kandırmayı hedefliyor. Bakan Mehmet Şimşek'in adını kullanarak güven kazanmaya çalışan bu dolandırıcılar, insanların kişisel ve mali bilgilerini çalmak için bu yöntemi kullanıyor.

KONUYLA İLİGİLİ BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı ortaya çıkan yeni dolandırıcılık yöntemi üzerine vatandaşları uyardı. Bakanlığın X platformundan yaptığı açıklamayla bu gibi dolandırıcılık tuzaklarına itibar edilmemesi istendi.

Bakanlığın X'ten yaptığı o açıklama:

"Sosyal medya mecralarında yapay zeka ile Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’e ait gibi gösterilen sahte röportaj ve fotoğraflarla dolandırıcılık yapılmaktadır. Kamuoyunun mağdur olmaması için sosyal medya üzerinden oluşturulan tuzaklara dikkat edilmesi önemle rica olunur."