BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kısa filmciler Kadıköyde

Kadikoyweb.com’un düzenlediği Kadıköy Kısa Film Festivali” Caddebostan Kültür Merkezi’nde başlıyor.

Abone ol
Kadikoyweb.com"un düzenlediği Kadıköy Kısa Film Festivali” 2, 3 ve 4 Haziran tarihlerinde Caddebostan Kültür Merkezi"nde gerçekleşiyor.
“Kadıköy Kısa” başlığı altında gerçekleşen bu yeni festival diğer festivallerden farklı çünkü kısa film üreten ve kısa film kültürüne destek veren kurumları değişik bir yapıyla bir araya getiriyor. Kadıköy Kısa"da festivalin kapanış bölümünde “Nasıl Bir Festival?” başlığı altında,keyifli ve yaratıcı bir atölye çalışması gerçekleşiyor.

Festivalin bir de sürprizi var.

Disney"in yaratıcı çalışma modeli ilk defa bir festivalde uygulanacak ve bu model üzerinden yaratıcı fikirler ortaya çıkartılacak. Katılımcılar “Nasıl Bir Festival?” gündemi başlığı altında, festivallerde yakaladıkları ayrıntıları görebilecek ve bu gündem üzerine yaratabilecekleri her konuyu klasik beyin fırtınası yöntemlerinden farklı olarak ortaya çıkartarak, hiçbir yönlendirme olmadan ifade edebilecekler. İlk bölüm tümüyle yaratıcı fikirlere ayrılacak. Bundan sonraki aşamada ise diğer bir çember devreye girecek. Yaratıcı fikirlerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli koşullar üzerinde durulacak; olasılıklar tümüyle şeffaf ve katılımcı bir platformda bilinçli bir şekilde değerlendirilmeye çalışılacak. Festivalin organizatörlerinin de katılacağı kapanış buluşması herkese açık olacak.

Festivalin resmi sitesi:
www.kadikoyweb.com/kisa