BIST 10.025
DOLAR 35,16
EURO 36,68
ALTIN 2.956,54
HABER /  SAĞLIK

Kış aylarına bu bitkilerle girin

Doğal bitkilerin yardımıyla vücudun hem mevsimsel değişikliğine alışmasını hem de kış mevsimine hazırlanmasını sağlamak mümkün.

Abone ol

Sonbaharla birlikte vücudunu soğuk kış aylarına hazırlamak isteyen, mevsim geçişi nedeniyle yorgunluk ve halsizlik hisseden birçok kişi, Ankara'daki aktarlara yoğun ilgi gösterdi.

Başkentte 1984'den beri aktarlık yapan Muharrem Utku, kışa formda ve dinç girmek isteyenlere önemli bilgiler aktardı.

GİNSENG DİRENCİ ARTIRIR

Yorgunluk ve halsizliğe karşı kırmızı ginsengin kullanılmasını tavsiye ettiklerini ifade eden Utku, ''Ginseng vücut direncini arttırır ve vücuda canlılık verir. Çin ve Amerika'da yetiştirilenler var ama en iyisi Güney Kore'de yetiştirilen kırmızı ginsengdir. Sonbahar aylarında kullanılabilecek en iyi ürün, ginsengdir'' diye konuştu.

YORGUNLUĞA KARŞI ARI POLENİ

Yorgunluk şikayetiyle gelenlere, her gün bir kaşık B vitamini açısından zengin arı polenini tüketmelerini önerdikleri belirten Utku, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Arı poleni yorgunluk için birebirdir. Arının ürettiği her şey vücudumuz için faydalıdır. Arı poleni her gün bir kaşık tüketilebilinir hiç bir zararı yok.''

MEVSİM GEÇİŞLERİNDE NE TÜKETİLMELİ

Mevsim geçişlerinde havlıcan, zencefil, tarçın, zerdeçal, karanfil tüketilmesinin son derece faydalı olacağını ifade eden Utku, doğal antibiyotik olan propolisin de kullanılabileceğini söyledi. Utku, ''Propolisi, arı kışın hastalıklardan korunmak için yani kendini kışa hazırlamak için üretir. Biz bu ürettiği propolisin fazlasını alarak kullanırız'' şeklinde konuştu.

Utku, multivitaminler ve antioksidan özelliği bulunan üzüm çekirdeğinin de kullanılabileceğini ifade etti.

IHLAMUR OLMAZSA OLMAZ

Başkentte 20 yıldır şifalı bitkisel ürünler satan Numan Aktaş da mevsim geçişlerinde hastalanmamak için ıhlamurun mutlaka tüketilmesi gerektiğini söyledi.

''Ihlamur vücut direncini artırıyor. Her gün mutlaka bir bardak ıhlamur tüketilmeli'' diyen Aktaş, bağışıklık sistemini güçlendiren ekinezya ile kuşburnunu ve doğal antibiyotik olarak nitelediği propolisinin kullanılabileceğini belirtti.

Aktaş, kestane balı, zencefil, zerdeçal, havlıcan, ayva yaprağı, hatmin çiçeği ve ebe gümecininde tüketilmesi önerisinde bulundu.

SAÇI DÖKÜLEN AKTARA KOŞUYOR

Son dönemlerde aktarlara hangi şikayetlerle başvurulduğu konusunda da bilgi veren Aktaş, kadınların sadece zayıflamak ve güzellik için aktarlara gelmediğini belirtti.  Aktaş, kadınlara, bu hastalıkların tedavisinde yardımcı olabilecek civan perçemi, aslan pençesi, çuha çiçeği, hatmin çiçeği ve bitki çayları önerdiklerini belirtti.

Erkeklerin ise daha çok saç dökülmesinin önüne geçmek için aktarlara başvurduklarını ifade eden Aktaş, erkeklere de saç dökülmesini engelleyici saç bakım yağları tavsiye ettiklerini söyledi.