BIST 9.577
DOLAR 34,03
EURO 37,87
ALTIN 2.822,90
HABER /  DÜNYA

K.İrlandayı sarsan seks skandalı

K.İrlanda'nın Birinci Bakanı Robinson'un eşi öyle açıklamalar yaptı ki ülke şaşkına döndü. İşte ülkeyi sarsan seks skandalı;

Abone ol

Kuzey İrlanda, ülkenin Birinci Bakanı Peter Robinson ve milletvekili eşinin peş peşe gelen açıklamalarıyla şaşkına döndü.

Herkesi şaşkına çeviren ilk açıklama, Demokratik Birlik Partisi lideri Peter Robinson'un eşi tarafından yapıldı.

Geçen hafta siyasetten çekileceğini duyuran 59 yaşındaki milletvekili Iris Robinson, dün bu kararının altında yatan nedenlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

KOCASINI ALDATTIKTAN SONRA İNTİHARA KALKIŞTI

Iris Robinson, "psikolojik sorunlarının kişiliğini değiştirdiğini ve bir dönem hayatının kontrolünü kaybettiğini" belirtti ve "bu süreçte kısa süreli bir ilişki yaşadığını, içine düştüğü utanç ve pişmanlık yüzünden 10 ay önce intiharı denediğini" söyledi.

Olanları eşinin Mart ayındaki intihar girişiminden sonra öğrendiğini belirten 60 yaşındaki Peter Robinson da, "ilk anda ayrılma eğilimine girdiğini, ancak daha sonra 40 yıllık bağlılıklarını ve eşinin kendisine her alanda vermiş olduğu desteği de düşünerek evliliğini kurtarma kararı aldığını" açıkladı.

KARISINI AFFETTİĞİNİ AÇIKLADI

Konuşması sırasında çok üzgün olduğu gözlenen Peter Robinson, "eşini sevdiğini, affettiğini, ancak ilişkilerinin akıbetinin zaman içinde belli olacağını" belirtti.

Kuzey İrlanda ve Birleşik Krallık parlamentolarında seçim bölgesi Strongford'u temsil eden Demokratik Birlik Partisi milletvekili İris Robinson, geçen hafta "psikolojik rahatsızlığı nedeniyle" siyaseti bırakma kararı aldığını açıklamıştı.

Emniyet ve yargı organlarının denetiminin Westminster'dan Stormont'a devrini geciktirmekle itham edilen Demokratik Birlik Partisi, sürecin bir an evvel tamamlanmasını isteyen Sinn Fein Partisinin aksine, bu konuda acele edilmemesi gerektiğini savunuyor.