BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Kırandan Zidane sözü

Galatasaray'ın başkan adaylarından Turgay Kıran, kulübün ödenemeyecek bir borcu olmadığını söyledi.

Abone ol

Galatasaray'da yarın yapılacak olağan genel kurul toplantısı öncesinde başkan adaylarından Turgay Kıran, kulübün ödenemeyecek bir borcu olmadığını söyledi.

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği'nde (GSİYAD) üyelere seslenen Turgay Kıran, 2 yıl önce başkan adayıyken Özhan Canaydın ile birleştiğini ifade ederek, ''Canaydın ile birleşerek Galatasaray'da görev yaptık. Tecrübelendim, Galatasaray'ın sorunlarını öğrendim. Amacımız ortak akıl ve ortak duyguyla paylaşımcı bir Galatasaray. Bunu yaparken de değerlerimize sahip çıkacağız'' dedi.

Galatasaray taraftarlarını da oyuna ortak etmeleri gerektiğini vurgulayan Kıran, şöyle devam etti:

''Taraftarlarımız SMS yollasınlar, onları ortak alalım. Bugün SMS'in maliyeti 80 kuruş. Biz 5 YTL diyelim. 20 milyon taraftarımız varsa, 5 YTL vererek alacağımız oyunculara ortak olsunlar. Bugün piyasada bonservisi bitmiş Zidane gibi oyuncular var. İsmi Zidane olması önemli değil, alabiliriz. Bir Zidane almak yıllık 3.5 milyon Avro, bonservisi yok. Elimizdeki Heinz 2.5 milyon Avro. Gelin hep beraber bu ruhu yaratalım'' diye konuştu.

Kıran, Galatasaray'ın ekonomik sıkıntılarına da değinerek, ''Ciddi bir borcumuz var ama hiçbir zaman ödenemeyecek bir borç değil. Biz bunların hepsini çözdük. Galatasaray'ın 23.5 milyon dolarlık hisselerine taliptik ama bir baktık ki borcumuz 23.5 değil, 35 milyon dolar. Temettüsünü almamış Ünal Aysal. Ayrıca Galatasaray'a karşılıksız borç vermiş. 35 milyon dolar alacağı var. Bu hisselerin Galatasaray'da kalması lazım. Bizim bulduğumuz fon 40 milyon dolar veriyor ve hisseler Galatasaray'da kalıyor. Galatasaray'da artık para sıkıntısı olmayacak'' dye konuştu.

KIRAN'IN YÖNETİM KURULU LİSTESİ
Toplantıda, Turgay Kıran'ın açıkladığı yönetim kurulu listesi şöyle:

Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Okan Böke, Kemal Erimtan, Prof. Dr. Tayfun Akgüner, Selim Önen, İbrahim Doğan, Ali Eşkinat, Ozan Korkut, Altan Koçer, Prof. Dr. Kamer Rodoplu, Hüseyin Manioğlu, Mehmet Bilen, Hasan Selim Sanver, Ender Merter, Mehmet Ercan Sayarı.