BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Kınalıadada barış duası

Türkiye'de yaşayan bazı dini cemaat temsilcileri, Kınalıada'da barış duası yaptılar

Abone ol

Türkiye'de yaşayan Ermeniler ve bazı dini cemaat temsilcileri, Ortadoğu'daki şiddetin sona ermesi için Kınalıada'daki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde düzenlenen "Barış Duası"nda buluştu.

Barış duasına, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Süryani Kadim İstanbul ve Ankara Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Yusuf Çetin, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un vekili Peder Dositeus'un da aralarında bulunduğu dini lider ve cemaat temsilcileri ile Ermeni vatandaşlar katıldı.

Duayı yöneten Mesrob II, burada yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da akan masumların kanlarının kendilerini büyük bir üzüntüye boğduğunu dile getirerek, "Lübnan halkı anlayışı aşan ölçüde bir şiddete maruz kalmakta, İsrail vatandaşları gökten yağan ölüm korkusuyla titremekte, Filistin ve Iraklılar ise her gün yeni ölümlere yas tutmaktadır. Ve maalesef bu acılar ve kanayan yaralar yakın zamanda sona ereceğe benzemiyor. Dünya sarsılıyor ve halklar kırılıyor gözlerimizin önünde" dedi.

Mesrob II, "İlahi yardıma ihtiyaç duyuyoruz. Gözü yaşlı Lübnan, Filistin ve İsrailli masumlar için de dua edeceğiz ve gözlerimizi kaldırıp yardım kimden gelecek diye bekleyeceğiz" dedi.