BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.821,03
HABER /  GÜNCEL

Kim cennet istemez ki?

İslami masaüstü oyunlara yenileri ekleniyor. 'İpek yolu' bunlardan biri.

Abone ol

Günlük hayatta İslami versiyonları olan ürünler arasına masaüstü oyunları da katıldı. “Cennet Bahçesi” adlı oyun, çocuklara din ve ahlak kurallarına uyarak cennete gitmenin yollarını öğretiyor.

“Cennet Bahçesi” yaklaşık beş yıl önce piyasaya çıkan “Takva Yarışı” adlı oyuna fazlasıyla benziyor. İki oyun da cennete gitmek için din ve ahlak kurallarına uymayı öğütlüyor.

Oyun kurallarında, uygulamanın esas olduğu önemle hatırlatılarak oyunculardan oyunun gereği olan duaları okumaları isteniyor. Oyuncuların zar atmak yerine topaç çevirerek piyonlarını ilerlettiği karelerin üstünde “Bir ilahi söyle”, “Bir dua oku” gibi komutlar yeralıyor.

“Cennet Bahçesi”, ‘İslami monopol’ olarak tanımlanıyor. Oysa bu tanıma iki ay önce piyasaya çıkan “Hayırlı İşler” daha çok uyuyuyor.

Yine yakın zamanda piyasaya çıkan “Evliya Çelebi”, çocukları ünlü gezginle İslam coğrafyasında gezintiye çıkarırken, “İpek Yolu” da “Hem ziyaret hem ticaret” yapmayı öğretiyor.

“Kim 500 Milyar İster” yarışmasına nazire yapan “Kim Cennet İstemez ki” video CD’si de çocukların din bilgisini sıkı bir sınava sokuyor.