BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kilis'te kiralık gelinlik dönemi

Genç kızların en büyük hayalidir gelinlik giymek ve onu yıllarca saklamak. Ancak ekonomik kriz satın almaya izin vermeyince gelinlik kiralama arttı.

Abone ol

Kilis'te, düğün mevsiminin başlamasıyla çok sayıda kişi gelinlikleri kiralamayı tercih ediyor.

Düğün hazırlıkları uzun ve zahmetli hazırlığıda beraberinde getirirken, masrafları en aza indirmek isteyen düğün sahipleri, gelinlikleri satın almak yerine kiralamayı tercih ediyor.

Kilis'te gelinlik kiraya veren Erkan Çetintuna, düğün ve benzeri etkinlik yapacak vatandaşların gelinliği satın almak yerine kiralamayı tercih edenlerin sayısının arttığını söyledi.

Çetintuna, "Gelinlik diktirmenin ya da satın alma 400 ile 700 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Sadece gelinlik değil, nişan ve kına elbiselerini de kiraya veriyoruz. Kiralama ücreti ise 75 ile 125 TL arasında değiyor. 20 ile 40 bin TL'yi bulan evlilik masraflarını kısmaya çalışan düğün sahipleri de kiralık gelinlikleri tercih ediyor. Çünkü düğün yapmak maddi açıdan sıkıntı olduğu için herkes kendi yönetimine göre çıkış yolu arıyor. Zaten gelinlik, nişan elbisesi ve kına elbisesi bir defaya
mahsus giyildiği için kiralama yöntemi ağır basıyor. Ama bu kadar masraf ediyorum, gelinlik, nişan ve kına elbisesi satın alanların sayısına da rastlamak mümkündür" dedi