BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kilis'in yerel ürünleri tanıtılıyor

Kilis'in zeytin yağı başta olmak üzere yerel ürünlerinin tanıtılması için bir çalışma başlatıldı.

Abone ol

Kilis'in yerel ürünlerinin tanıtılması için çalışma başlatıldı.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya, Nargurme Genel Müdürü Şamir Bayraktar, Gıda Mühendisi Eren Uz ile Ziraat Mühendisi Halil Ünver', Kilis Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi (ÇMKM) Başkanı Mehmet Kara'yı ziyaret etti. Ziyaret sarısında Kilis Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Kahraman Ünler de hazır bulundu.

Nargurme Genel Müdürü Şamir Bayraktar yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Zeytin hasadı döneminde Kilis'ten bir miktar zeytinyağı alarak ambalajlayıp fuarlarda tanıtacağız. Bizim şirketimiz yerel ürünleri çok önem vererek destekleyen bir şirkettir. Türkiye'nin dört bir yanından getirerek ambalajladığımız zeytinyağlarını tanıtacağız. Bunan yanında yöreye özgü ürünlerin tanıtılması için bir çalışma başlatacağız. Tanıtım işine geniş boyutlu bakıyoruz.

Çünkü biz Türkiye'nin tüm köşelerinden yerel ürünleri merkezimizde stant açıyoruz. Fuarlarda tanıtıyoruz. Kilis'te neler yapabiliriz düşüncesiyle geldik. Görüş alış verişinde bulunuyoruz. Sağolsunlar ÇMKM Başkanı Mehmet Kara ile Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Kahraman Ünler bizleri bilgilendirdiler"