BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Kilise için müftüden destek istedi

Alanya'da görevli Alman papaz Joachim Kusch, Alanya Müftüsünden ilçeye kilise yapılması için destek istedi.

Abone ol

Eşi Johanna Kusch ve Alanya'da yaşayan Alman gazeteci Christin Keiner ile Müftü Akbaş'ı ziyaret eden papaz Kusch, Alanya'da çok sayıda yabancı yaşadığını, ancak bunların ibadethanelerinin bulunmadığını belirtti.

İlçede bir kilise yapmak istediklerini, ancak bazı kesimlerin buna karşı çıktığını öne süren Kusch, müftüden bu konuda kendilerine manevi destek vermesini istedi. Almanya'da çok sayıda cami bulunduğunu, kendilerinin de Alanya'da kilise yapmak istediklerini ifade eden Kusch, ''Ayrıca ilçedeki yabancıların bir arada olabileceği, sorunlarını paylaşabileceği kültür merkezi benzeri bir tesisimiz olması gerekiyor. Alanya'daki yabancıların, daha sık bir araya gelebilmesi için buna ihtiyaç var'' dedi.

MÜFTÜ AKBAŞ'IN SÖZLERİ

Müftü Akbaş, Almanya'daki camilerin, tamamının orada yaşayan Türk dernekleri tarafından yaptırıldığını, Almanya devletinin desteği olmadığını, aynı yöntemin Alanya'daki yabancılar tarafından da uygulanabileceğini kaydetti. Akbaş, ''Almanya'daki Türkler'in böyle yaptığını biliyorum ve fikir olarak size yardımcı olmaya çalışıyorum. Bizim işimiz, dini konularda gerekli bilgilendirmeleri yapmak, ihtiyaçları gidermektir. Yatırımlar konusunda bir şey söylememiz mümkün değildir'' diye konuştu. Alanya Müftüsü Akbaş, Papaz Joachim Kusch'a, Almanca ve Arapça Kur'an-ı Kerim hediye etti.