BIST 8.956
DOLAR 34,16
EURO 37,23
ALTIN 2.937,54
HABER /  GÜNCEL

Kilis'e havan mermisi düştü!

Kilis'te, Suriye'deki çatışmalardan seken bir roketin mayınlı araziye düşmesi sonucu yangın çıktı. Güvenlik kaynakları, olayda birliklerin dahli olmadığını ve karşılık verilmediğini belirtti.

Abone ol

Suriye'de çıkan çatışmada seken 2 havan mermisi Kilis’teki mayınlı bölgeye düştü.

Kilis sınırına havan mermileri düştü

Akşam saatlerinde Suriye tarafından ateşlenen iki havan topu, Kilis’in kırsal bölgesi Oylum höyüğü ve Akıncılar bölgesine düştü.

'Birliklerimizin herhangi bir dahli yok'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düşen havan mermisi sonucu topçu ateşiyle bölgeyi vurduğu iddia edilmişti.

Güvenlik kaynakları, "Hudutun Suriye tarafında bir çatışmadan seken bir roket mayınlı araziye düşmüş ve yangın oluşmuştur. Birliklerimizin herhangi bir dahli yoktur. Karşılık da verildiği doğru değildir." açıklamasında bulundu.

Kilis Valiliği: Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir

Kilis Valiliği, bugün bölgede çıkan çatışmalara ilişkin görüntülerin sınırın Suriye tarafına ait olduğunu belirterek, "Olayda Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir" açıklamasını yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bugün saat 17.53 sıralarında Kilis merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada 1 RPG-7 roketi mayınlı alana isabet etmiş ve o bölgedeki bitki örtüsünde yangına neden olmuştur. Sosyal medyada dolaşımda bulunan söz konusu görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Olayda Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir."