BIST 9.675
DOLAR 33,99
EURO 37,88
ALTIN 2.824,56
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan ikinci büyük darbe!

CHP'de yeni dönemde hangi vekiller çizik yiyecek? Kimler aday gösterilecek kimler nereden aday olacak. Sevilay Yükselir yazdı.

Abone ol

Genel Başkanlık koltuğuna oturduktan bir süre sonra parti içinde darbe yaparak Önder Sav ve ekibini pasifize eden CHP lideri Kemal kılıçdaroğlu, öldürücü darbeyi önümüzdeki seçim döneminde indirmeyi planlıyor.

Kılıçdaroğlu'nun Baykal ve Sav'a yönelik yeni bir operasyon içinde olduğu ortaya çıktı. O operasyonun ayrıntılarını ise Sabah Gazetesi'nden sevilay Yükselir yazdı..

"Kamuoyuna, "güçlü ve birlikte" görüntüsü vermek için Deniz Baykal ve Önder Sav seçim bölgelerinden aday gösterilecek parti MYK'sı tarafından!Ama emin olunuz ki onlara yakın isimlerin hepsi devre dışı kalacak." iddiasında bulunan Sevilay Yükselir, üstü çizilecek milletvekillerini alt alta şöyle sıralıyor:

"Belki son dönemde İstanbul teşkilatıyla olan güçlü bağları nedeniyle Baykal'ın sağ kolu olan Mehmet Sevigen 12 Haziran'da sahaya çıkacak ama onun dışındaki tüm isimler umduğunu bulamayacak!

 

Kimler mi bunlar mesela?
Yazayım efendim.

Mesela Yılmaz Ateş, Mustafa Özyürek, Onur Öymen, Algan Hacaloğlu gibi Baykal'a yakın isimler.

Ya da Hakkı Süha Okay, Şahin Mengü, Abdürrezzak Erten, Güldal Mumcu gibi Önder Sav ekibinden olan isimler.

Atıyorum ya da abartıyorum sanmayın sakın!
Emin olun, bugün Meclis'te bulunan 102 CHP milletvekilinden en fazla 30'u listede seçilebilecek sıradan yer bulacak.
Belki 30'undan bile azı!"

Yükselir, gidecek olan bu isimlerin yerine gelecekleri de köşesinde şu şekilde duyurdu:

 

Mesela din sosyologu Muhammet Çakmak! Kürt coğrafyasını temsil amaçlı partiye son kurultayda dahil olan Sezgin Tanrıkulu. Umut Oran, Erdoğan Toprak, Profesör Binnaz Toprak, Gazeteci Enver Aysever, Gülseren Onanç gibi en yeniler!

Tabii bu isimlerin yanı sıra bir de bürokrasiden ya da STK'lardan istifa edip, adaylık için partiye başvuruda bulunanlar olacak CHP listelerinde.

Mesela ATO Başkanlığı'ndan istifa eden Sinan Aygün. Enteresan ama gerek partinin tabanından, gerekse parti meclisi üyelerinden gelen tepkilere rağmen Kılıçdaroğlu Ankara 2. sıra için Aygün'e çoktan söz vermiş bile!

YARSAV'ın eski başkanı Emine Ülkü Tarhan da sözü daha müracaat etmeden kapanlardan.

Mersin'den aday gösterileceği garantisini alan Tarhan ile Sezgin Tanrıkulu'nun aynı listede olabilme olasılığı oldukça ilginç bir tablo oluşturacaktır kanımca.

Mustafa Balbay'ın Aydın'dan 1. sıradan, eski Erzincan Savcısı İlhan Cihaner'in ise İstanbul'dan seçilecek bir sıradan aday gösterileceğinin yüzde yüz olduğunu yinelememe gerek yok sanırım.

Peki ya Hanefi Avcı?

Acaba o tutuklu bulunduğu Silivri'den CHP sayesinde dışarı çıkabilecek mi?
Bildiğim kadarıyla imkânsız!
Çünkü Avcı bugünün iktidarına karşı açık seçik tavır almış olsa bile, Gülen Cemaati ile ilgili yazdığı kitap nedeniyle, bazı CHP'liler tarafından son dönemin kahramanları arasında sayılsa bile, partinin hâlâ solcu adamlarına, geçmişte solculara yaptığı işkenceleri katiyen unutturamıyor.."

TUNCAY ÖZKAN FİRAR EDERSE ADAY OLABİLİR!

Sevilay Yükselir yazısının sonunda bir de ilginç bir anektot aktarıyor okurlarına.. O anektodun konusu ise gazeteci Tuncay Özkan.. Yükselir, üst düzey bir partili ile  yaptığı görüşmede Tuncay Özkan'ın durumunu soruyor. Aldığı cevap çok ilginç:

"Peki ya Tuncay Özkan?
Bağımsız adaylığını günler öncesinden açıklayıp aslında, CHP'ye, "Oylarınızı bölerim! Sizi İstanbul 2. Bölge'de gömerim!" demek isteyen Özkan kendisine CHP listelerinde yer bulabilir mi?
Ben de çok merak ediyordum bu sorunun cevabını. Sordum dün üst düzey bir CHP'liye.
Aynen şöyle cevap verdi:
"Güldürme beni! Tuncay önce partiye borcunu ödesin, ondan sonra Silivri'den firar etmeyi düşünsün!""